TIE Kinetix lanceert Google AdWords for Channel
12-10-2017 09:00:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3209 | Tags:

Volgend op een wereldwijde pilotfase met meerdere klanten, heeft TIE Kinetix officieel Google AdWordsTM for Channel gelanceerd, als onderdeel van haar FLOW Partner Automation-aanbod. Er zijn pilots succesvol afgerond met Michelin (GB), Big Green Egg (Nederland), Xerox (GB, Duitsland, Frankrijk, Italië), Svedex (Nederland) en HON (VS).

Google AdWordsTM for Channel is ontwikkeld voor B2C-bedrijven die op grote schaal verkopen via dealers en retailers. De oplossing combineert corporate campagnes met lokale zoekresultaten en biedt consumenten de mogelijkheid om automatisch productinformatie en aanbiedingen direct van de lokale retailers te ontvangen. Hiermee wordt de lokale retailer direct geïntegreerd in het verkoopproces door een integraal onderdeel te worden van de campagne.

Voor Google is de wereldwijde omzet van Google AdWordsTM omstreeks 80 miljard dollar, waarbij de meeste bedrijven hun advertentiegeld besteden aan online verkoop en branding. Op dit moment wordt slechts een beperkte hoeveelheid advertentiegeld besteed aan channelmarketing, terwijl juist de markt voor indirecte verkoop snel groeit. Als de grootste AdWordsTM for Channel partner, zal TIE Kinetix dit aanbod in de komende 12 maanden wereldwijd uitrollen naar alle grote merken en producenten die afhankelijk zijn van indirecte verkoop.

Google AdWordsTM for Channel herkent het belang van indirecte verkoop en vult het gat door middel van het leveren van een continue verkoopproces en buyer’s journey.

Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix: “Wij zijn enorm enthousiast over het succes van Google AdWords for Channel in de pilotprojecten. Wij zijn nu klaar voor een wereldwijde uitrol in de komende 12 maanden. Hiermee openen we een nieuwe markt die voorheen niet benut kon worden door merken en fabrikanten om concrete vraag en verkoop te realiseren via hun enorme partner netwerken via Google AdWordsTM.”

www.TIEKinetix.com
www.adwords.google.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie