Taalinstituut lanceert podcast Waar komt pindakaas vandaan?
05-10-2020 09:39:03 | Door: Saskia van Weert | hits: 3033 | Tags:

Het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) komt met een serie korte podcasts over woorden: Waar komt pindakaas vandaan? De komende zes weken komt er twee keer per week een verhaal uit over de herkomst van een doodgewoon woord, verteld door Laura van Eerten, Caspar Stalenhoef en Frieda Steurs.

Pindakaas is best een raar woord. Want wat heeft pindakaas nou met kaas te maken? En sinaasappel dan, wat betekent dat sinaas eigenlijk? Het woord deadline heeft ook iets geks. Waarom gebruiken we zo’n angstaanjagend woord voor het uiterste tijdstip dat iets af moet zijn? Deze en meer vragen over woorden komen aan bod in deze podcastserie van 14 afleveringen, gemaakt door Laura van Eerten (INT) en Caspar Stalenhoef (zelfstandig podcastmaker). Frieda Steurs, de derde spreker, is directeur van het instituut.

De afleveringen zijn kort, ze duren zo'n twee tot drie minuten. Ze zijn bedoeld voor luisteraars die even zin hebben in iets compacts. Een vrolijk stukje taalgeschiedenis tussendoor, binnen het aanbod van de vele Nederlandstalige podcasts die vaak 20 minuten of langer duren.

De podcasts zijn de beluisteren via ivdnt.org, Spotify of Apple Podcasts.

www.ivdnt.org

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie