Taalvoutjes lanceert: de Grote Voutjesverkiezing van 2015
17-03-2015 12:30:00 | Door: | hits: 5511 | Tags:

De Facebookpagina Taalvoutjes, die inmiddels ruim 387.000 fans telt, vierde afgelopen maand haar derde verjaardag. Dat is reden voor een feestje én voor een verkiezing: de Grote Voutjesverkiezing 2015. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete taalvout in vijf categorieën, te weten: Supermarkten, Winkels, Bedrijven, Media en Verkeersborden. 

Inger Hollebeek en Vellah Bogle, de oprichters van Taalvoutjes: “Al drie jaar lang krijgen we dagelijks tientallen, zo niet honderden taalfouten ingezonden, de een nog hilarischer dan de ander. We plaatsen er jaarlijks meer dan duizend, maar een favoriet kiezen wordt steeds moeilijker. Daarom hebben we uit ruim 3000 foto’s een voorselectie gemaakt en besloten het stemmen over te laten aan onze fans.” De verkiezing is vandaag van start gegaan. Iedereen kan tot en met 15 april zijn stem uitbrengen op zijn favoriete vout(jes). 

Op dinsdagavond 21 april organiseert Taalvoutjes samen met Paarse Krokodillentranen het spetterende evenement Vouten & Virtuozen in de Marktkantine in Amsterdam. Tijdens dit event zullen de awards per categorie worden uitgereikt aan de bedrijven die volgens de fans de grootste of grappigste vout hebben gemaakt. Daarnaast wordt er een taalquiz onder de aanwezigen gehouden: wie heeft de meeste kennis van het Nederlands?

Ook Paarse Krokodillentranen neemt een deel van de avond voor haar rekening; zo zullen verschillende bekende Nederlanders in een finale proberen elkaar af te troeven met een origineel nieuw spreekwoord. Tickets voor het event zijn vanaf vandaag beschikbaar.  

 

www.taalvoutjes.nl

www.paarsekrokodillentranen.nl

 

 

Stuur jouw case in voor de Cross Media Awards 2015