Talpa laat weten TMG nog steeds te willen overnemen
10-06-2017 10:54:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 1435 | Tags:

Talpa Holding is nog steeds voornemens het bod op de aandelen van TMG door te zetten. Talpa Beheer en Dasym II trekken het verzoek aan de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken van TMG in. 

Met verwijzing naar het persbericht van 12 april 2017 is Talpa Holding nog steeds voornemens het openbaar bod op de (certificaten van) aandelen van TMG door te zetten voor € 6,50 per aandeel. Talpa Holding verwacht het biedingsbericht met betrekking tot dit bod op korte termijn algemeen verkrijgbaar te stellen.

Na ampel beraad hebben Talpa Beheer en Dasym II besloten om het verzoek aan de Ondernemingskamer tot het gelasten van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van TMG thans niet door te zetten. Dit verzoek wordt daarom ingetrokken.

Talpa Holding, het mediabedrijf van John de Mol, is onder meer eigenaar van Talpa Radio, dat met de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland vormt. Ook heeft Talpa Holding recent aangekondigd de gehele eigendom van SBS Broadcasting te verkrijgen, dat vier TV-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica.

Talpa Media, dat vroeger deel uitmaakte van Talpa Holding, is in 2015 overgenomen door ITV Plc en functioneert als een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen ITV Studios waar John de Mol nog steeds verantwoordelijk is voor de creatie en productie van de (televisie) formats en concepten.

www.talpa.tv


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie