Talpa staakt overnamepoging TMG - houdt wel strategisch belang van 29 procent aan
09-08-2017 21:45:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2147 | Tags:

• De Aanmeldingstermijn van het openbaar bod van Talpa op alle uitgegeven (certificaten van) gewone aandelen in TMG is geëindigd op 9 augustus om 17:40 uur (Amsterdamse tijd).

• Onder het Bod zijn 607.320 TMG Aandelen aangemeld. Tezamen met de Aandelen die Talpa direct of indirect houdt vertegenwoordigt dit aantal minder dan 50% van alle TMG Aandelen.

• Talpa kondigt hierbij aan dat het openbaar bod op TMG niet gestand wordt gedaan omdat de opschortende voorwaarde voor gestanddoening van het Bod met betrekking tot de aanmeldingsdrempel van meer dan 50% niet is vervuld.

• Hiermee komt vooralsnog een einde aan Talpa's poging om TMG als geheel over te nemen. Talpa houdt het strategische belang van 29,2% in TMG aan.

 

Talpa Holding kondigt aan dat het openbaar bod op alle uitgegeven gewone aandelen in Telegraaf Media Groep tegen een biedprijs van 6,50 euro in cash per TMG Aandeel niet gestand wordt gedaan omdat de opschortende voorwaarde van de aanmeldingsdrempel van meer dan 50 procent niet is vervuld.

Verwezen wordt naar het persbericht van Talpa met betrekking tot het Bod van 13 juni 2017 en het biedingsbericht met betrekking tot het Bod gedateerd 13 juni 2017.

De Aanmeldingstermijn van het Bod is geëindigd op 9 augustus om 17:40 uur. Onder het Bod zijn 607.320 TMG Aandelen aangemeld, die samen 1,3 procent van alle uitstaande TMG Aandelen vertegenwoordigen. De totale waarde van de aangemelde TMG Aandelen bedraagt 3.947.580 euro (tegen een Biedprijs van 6,50 euro. De onder het Bod aangemelde TMG Aandelen tezamen met de TMG Aandelen die worden gehouden door Talpa (of een van haar groepsmaatschappijen) vertegenwoordigen 30,47% van alle TMG Aandelen. 

De verplichting van Talpa om het Bod gestand te doen en TMG Aandelen te accepteren tegen betaling is voorwaardelijk aan de vervulling van (of, voor zover relevant, het afstand doen van) een aantal opschortende voorwaarden zoals beschreven in hoofdstuk 5.2.1 van het Biedingsbericht op de Gestanddoeningsdatum. Een van de Gestanddoeningsvoorwaarden is een aanmeldingsdrempel van meer dan 50 procent van alle TMG Aandelen. 

Omdat de onder het Bod aangemelde TMG Aandelen tezamen met de TMG Aandelen die worden gehouden door Talpa (of een van haar groepsmaatschappijen) 30,47% van alle TMG Aandelen vertegenwoordigen is de Gestanddoeningsvoorwaarde met betrekking tot de aanmeldingsdrempel van meer dan 50% van alle TMG Aandelen, niet vervuld. 

Talpa zal het Bod niet gestand doen omdat deze Gestanddoeningsvoorwaarde niet is vervuld. Omdat het Bod niet gestand wordt gedaan zal Talpa de onder het Bod aangemelde TMG Aandelen niet accepteren tegen betaling. De aangemelde TMG Aandelen zullen door het Omwissel- en Betaalkantoor worden vrijgegeven, dan wel zal het Omwissel- en Betaalkantoor de Toegelaten Instelling waar de aangemelde TMG Aandelen worden gehouden instrueren om deze Aandelen vrij te geven.

 Hiermee komt vooralsnog een einde aan Talpa's poging om TMG als geheel over te nemen. Talpa zal met haar 29,16% belang in het genoteerde TMG als actieve minderheidsaandeelhouder betrokken blijven en mede vanuit haar cross-media strategie een open en constructieve communicatie nastreven met TMG en Mediahuis.

Talpa Holding is de holding company voor John de Mol's media-activiteiten. Het bedrijf is opgericht in 2005 en positioneert zich als een 'full service' content bedrijf, waar creatie, productie, distributie & broadcast over verschillende platformen de basis vormen. 

Talpa Holding is eigenaar van SBS Broadcasting, dat vier tv-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, Net5 en Veronica en het online Video on Demand-platform KIJK en Social1nfluencers. Tevens is zij eigenaar van Talpa Radio, dat met de zenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en de radio- en muziekstreamingdienst JUKE het grootste muziek-entertainmentbedrijf van Nederland vormt. 

Talpa Media, voormalig onderdeel van Talpa Holding, is in 2015 overgenomen door het Britse ITV. Talpa Media is nog steeds verantwoordelijk voor het management van het bedrijf, en daarmee dus voor de creatie en productie van de televisieformats en concepten.

www.talpa.tv


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie