The Oddshop en Initiative creëren campagne Autoriteit Persoonsgegevens
31-01-2018 12:27:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3854 | Tags:

The Oddshop won de pitch van Autoriteit Persoonsgegevens eind 2017. De campagne moet burgers en organisaties aanmoedigen om te achterhalen wat er voor hen verandert door de nieuwe privacywet. In de campagne zijn alle personen en namen anoniem en onherkenbaar gemaakt.

Oscar Hamming, directeur van The Oddshop: “Privacy is een gevoelig en actueel onderwerp. De nieuwe privacywet gaat dan ook een aanzienlijke impact hebben op hoe we als maatschappij omgaan met privacy. De campagne maakt duidelijk dat er voor iedereen wat gaat veranderen. Ook binnen ons vakgebied zullen we klaar moeten zijn voor de nieuwe eisen.”

De campagne biedt organisaties de helpende hand. Op hulpbijprivacy.nl vinden zij informatie over de te treffen maatregelen.

Merel Eilander, woordvoerder van Autoriteit Persoonsgegevens: “Veel mensen en organisaties zijn nog onbekend met de gevolgen van de nieuwe wetgeving. Daar gaan we wat aan doen met deze campagne. Uit ons onderzoek bleek dat organisaties echt behoefte hebben aan hulp bij de voorbereiding. Dat bieden we op onze site en daar verwijzen we naar vanuit de campagne.”

Ook burgers kunnen op hulpbijprivacy.nl terecht om meer te weten te komen over hun rechten. De campagne bestaat verder uit een online platform, radiocommercials en een online film.

Credits:
Titel: Privacy gaat iedereen wat aan | Klant: Autoriteit Persoonsgegevens | Eindverantwoordelijke klant: Merel Eilander, Laura Peels (DPC) | Bureau: The Odd Shop | Account: Willemijn Reuvers, Jip van den Bergs | Creatie: Nick Philipse, Pieter Schouten, Tim Visser, Thomas Overweg | Design : Bas Aarse | Productiemaatschappij: Sounds like film | Media/pr: Initiative | Online platform: Slash2

www.initiative.nl
www.theoddshop.nl
www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie