TheCommonAffairs lanceert video rondom homoseksuele jongeren
01-08-2017 13:44:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3349 | Tags:

Rondom Pride Amsterdam produceert TheCommonAffairs video's waarvan een aantal te zien is op de website van het Algemeen Dagblad. The Common Affairs begeleidt talentvolle tekstschrijvers en vormgevers met geïntegreerde producties. 

Een van die video's is een provocatief egodocument door het jonge talent Derk Over, afgestudeerd aan het Sandberg Instituut gelieerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Uit eigen ervaring gevormd, roept Derk in zijn video volwassenen op om begrip te tonen voor het emotionele isolement van de niet-heteroseksuele jongere. Het taboe op homoseksualiteit onder tieners brengt 15-jarige homoseksuelen in een ernstig isolement. Volgens Derk zoeken jonge tieners tevergeefs naar waardering en erkenning. Zij ondervinden geen ruimte om hun seksualiteit discreet te ontwikkelen. Deze korte, provocatieve video roept volwassenen op om zich in te leven in de gevoelens van homoseksuele jongeren.

The Common Affairs is een internationaal en interdisciplinair platform voor journalistiek en design. Een initiatief dat mediaorganisaties, journalisten en ontwerpers uitdaagt om gezamenlijk experimentele journalistieke producties te realiseren die aansluiten bij een hedendaags publiek.

www.thecommonaffairs.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie