Thema komende IKEA-jaar gepresenteerd in IKEA Lab
14-08-2017 09:14:50 | Door: Katja Brokke | hits: 3289 | Tags:

IKEA zet het nieuwe jaar de woonkamer in de schijnwerpers met het thema Geef je leven de ruimte. Het thema voor het komende IKEA-jaar* werd gepresenteerd in het IKEA Lab: het eerste volledig energieneutrale event van IKEA ter wereld.

Inspelen op verandering

IKEA doet voortdurend onderzoek naar leefgewoontes en woonwensen door middel van huisbezoeken en consumentenonderzoek. Deze kennis van het leven thuis, vormt de basis van productontwikkeling. Daarom vond de aftrap van het nieuwe IKEA-jaar plaats in een oud laboratorium.

Iris Midavaine, pr-specialist bij IKEA Nederland: “Je kunt niet alles weten, maar dankzij onze uitgebreide kennis van het leven thuis kunnen we wel oplossingen verzinnen die inspelen op verschillende situaties. De manier waarop we ruimtes gebruiken is namelijk erg veranderd. De woonkamer is een multifunctionele plek geworden die dienstdoet als kantoor, recreatieruimte, thuisbioscoop en nog veel meer. En ook het aantal gezinsleden, denk aan samengestelde gezinnen, kan per week veranderen. De inrichting van veel Nederlandse woonkamers is echter nog niet aangepast aan deze nieuwe manier van leven.”

IKEA Lab

Het IKEA Lab is het eerste energieneutrale event van IKEA ter wereld. In samenwerking met festivalorganisatie DGTL werd de locatie voorzien van zonne-energie. In het lab werd ook de nieuwe IKEA Catalogus 2018 gepresenteerd die tussen 15 en 26 augustus op de mat valt. Ook in de nieuwe catalogus staat de woonkamer centraal. Daarnaast is er aandacht voor nieuwe designcollecties in samenwerking met gevestigde ontwerpers.

*IKEA heeft een gebroken boekjaar en start in september een nieuw jaar.

www.ikea.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie