TinyRiot! maakt onlinevideoreeks voor Olvarit
12-10-2017 12:19:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2781 | Tags:

Olvarit start met een campagne waarin video een centrale rol speelt. Met de online campagne wil Olvarit jonge ouders van baby’s en kleine kinderen betrekken, informeren en inspireren rond gezonde voeding voor hun kleintjes. De campagne is het resultaat van een samenwerking tussen TinyRiot!, MediaCom Beyond Advertising (MBA), Google en enkele Nederlandse bloggers.
 
Relevante content voor specifieke doelgroep

In overleg met Olvarit bracht Gijs van der Togt (Strategy Director MBA) digital format agency Tiny Riot! en Google samen om een communicatieoplossing te bedenken voor de belangrijkste categorie- en merkchallenges die Olvarit tegenkomt. Aan de hand van data-analyse zijn verschillende onderwerpen geselecteerd als basis voor de content. Daarvoor is onder andere gekeken naar het zoekgedrag van de doelgroep om te bepalen welke topics het meest relevant zijn. Hiermee zijn format ideeën en later scripts ontwikkeld.
 
Arnoud de Vrij, marketingmanager van Olvarit: “We hebben de afleveringen uitgebreid getest. De feedback die we hieruit kregen was heel positief, en nog belangrijker, de inhoud bleek heel relevant voor jonge ouders. Daarnaast hebben we waardevolle info gekregen om de episodes verder te verbeteren. We geloven bij Olvarit heel erg in deze manier van werken, waarbij we onze ideeën baseren op data en op basis van tests met de doelgroep verder doorontwikkelen.” 
 
Eerste resultaten en co-creatie

Na vier weken zijn de eerste resultaten van de campagne bekend. De afleveringen hebben bij elkaar meer dan 900.000 views gerealiseerd waarbij consumenten minimaal 30 seconden hebben gekeken. Daarnaast is de view rate ruim boven de Youtube benchmark.

De Vrij: “We zijn de data met betrekking tot kijktijd en klikgedrag continue aan het analyseren. Daarnaast loopt er een Google Brand Lift Study en hebben we, nadat de formats zijn ontwikkeld, ze met een co-creatie panel getest. Al deze input combineren we om de bestaande video’s te optimaliseren en gebruiken we als input om de reeks verder uit te breiden met nieuwe afleveringen.”
 
De video’s zijn te bekijken via het YouTubekanaal van Olvarit.

Credits:
Verantwoordelijk bij klant: Arnoud de Vrij, Sabine Janssen, Noortje Zwart, Lian Brouwer, Loes Wijnen | Mediabureau: Mediacom Beyond Advertising Gijs van der Togt | Bureau: Tiny Riot! | Creative director: Daniel Hendrikse | Strateeg: Kasimir Landheer

www.tinyriot.nl
www.mediacombeyondadvertising.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie