Tirato en QForma fuseren tot online innovatiebureau NoBears, onderdeel Dutch Concept Group
28-12-2016 09:23:00 | Door: | hits: 1786 | Tags:

Het uit Oisterwijk afkomstige bureau QForma en het internetbureau Tirato uit Heusden fuseren. Ze gaan gezamenlijk verder onder de naam NoBears welke plaatsneemt in de services tak van Dutch Concept Group waar Tirato reeds onderdeel van was.

De fusie loopt op de achtergrond al enkele maanden, zo verhuisde het Oisterwijkse bureau QForma in november al naar Heusden en bedienden de bedrijven al gezamenlijke klanten. Het nieuwe bureau NoBears heeft een omvang van een 20-tal digitaal talenten die zich richten op concept, design en development van webapplicaties. Het bedrijf NoBears zal zich in de nieuwe formatie met name gaan richten op bedrijven die digitaal willen innoveren en hier flinke groei stappen in willen zetten. Bijvoorbeeld door samen nieuwe online businessmodellen te bedenken en te toetsen in de markt.

De onlinemarketingactiviteiten van QForma worden ondergebracht in internetmarketingbureau HelloBo, welke begin 2016 door Dutch Concept Group en ondernemer Rens van Geel werd opgericht. Het bedrijf zette voor Zoover een social mediacampagne op speelde een grote rol bij de internetmarketingactiviteiten rond de Fatboy Lamzac lancering.

De innovatieve focus van het bedrijf NoBears ligt in lijn met die van Dutch Concept Group, welke door Dustin Karelse in 2009 naast zijn internetbureau Tirato is opgericht. Zo wilde Karelse naast het werken voor merken ook eigen online startups ontwikkelen en lanceren, hier werd Dutch Concept Group op ingericht met Tirato als serviceprovider.

De eerste startup van Dutch Concept Group was VeilingActies waar Sanoma Ventures in investeerde en dat later werd verkocht aan TelSell. Hierna investeerde het bedrijf in een SaaS-applicatie voor interactieve video genaamd IvoryStudio en Kilometerregistratie App EasyRit met ruim 20.000 gebruikers. Begin 2016 voegde Hans Kersten zich naast Dustin Karelse toe tot de directie van Dutch Concept Group.

www.nobears.nl
www.dutchconceptgroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie