Toestemming van ACM voor Mediahuis en VP Exploitatie voor overname TMG Amsterdam
02-05-2017 10:49:55 | Door: Katja Brokke | hits: 1700 | Tags:

Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. hebben van de Autoriteit Consument & Markt toestemming gekregen voor de overname van Telegraaf Media Groep N.V.. Door de goedkeuring van de overname door de ACM is aan een belangrijke voorwaarde voor het gestand doen van het bod voldaan, de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Mediahuis en VP Exploitatie startten op 20 april jongstleden het openbare bod op TMG. De biedingsperiode eindigt op 15 juni 2017. Doel van de voorgenomen overname is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf, dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt.

Mediahuis, VP Exploitatie en TMG zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG en het 24/7 model van TMG. Het lopende aanbevolen bod van Mediahuis en VP Exploitatie bedraagt  6 euro (cum dividend) per (certificaat van) aandeel en heeft de steun van de Centrale Ondernemingsraad van TMG.

www.tmg.nl
www.mediahuis.be
www.vpparticipaties.eu

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie