Philippe Remarque maakt top-3 Creative Press Challenge bekend
09-11-2016 10:18:00 | Door: Marianna Beets | hits: 4360 | Tags:

De top 3 teams van de Creative Press Challenge zijn gisteravond tijdens Nomination Night bekendgemaakt. Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, maakte dit bij Club ADCN bekend.

In willekeurige volgorde zijn dit de top 3 teams: Joost van der Schoot en Renske Perdon van The Oddshop, Luuk van de Put en Jurre van de Ven van Alfred International, en Cynthia Trinocque en Long Woo van SuperHeroes.

De jury koos deze top 3 omdat ze met hun eenvoud op krachtige wijze het probleem schetsen waartegen Plastic Foundation strijdt. Deze drie teams krijgen de kans om van hun schets een advertentie te maken.

Mervyn ten Dam, Executive Creative Director & Founder ACHTUNG!: “Het werk was verrassend breed, erg tof om te zien hoeveel kanten er op gedacht is.”

Maria Westerbos, Founder & Director Plastic Soup Foundation: “Erg mooi om zoveel creatief denkwerk te zien dat voor Plastic Soup Foundation is gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de productie van de top 3!”

Hoe nu verder

De top 3 teams ontvangen van de Persgroep een bescheiden budget om van hun schets een advertentie te maken. Het creatieve hart van de jury (bestaande uit Mervyn ten Dam, Dave Canning en Ewoudt Boonstra) komt weer bij elkaar om uit deze drie geproduceerde advertenties de winnaar te kiezen, die op 1 december bekend wordt gemaakt. De winnende advertentie wordt op donderdag 8 december geplaatst in de Volkskrant, samen met een exclusief interview met de makers. De advertentie wordt ook ingezonden naar het Cannes International Festival of Creativity 2016.

 

Luuk van de Put & Jurre van de Ven van Alfred International

Cynthia Trinocque & Long Woo van SuperHeroes

 


Joost van der Schoot & Renske Perdon van The Oddshop

 

Klik hier voor een overzicht van alle inzendingen.

www.persgroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie