Efteling meest geinstagramde toeristische attractie
11-05-2017 11:54:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3372 | Tags:

Online reisaanbieder TravelBird heeft de Meest geinstagramde toeristische attracties gelanceerd. Deze studie rangschikt op basis van het aantal tags op het sociale mediaplatform 470 attracties van verschillende landen over de wereld. Met deze foto-applicatie, vooral bekend bij millennials, probeerde TravelBird in kaart te brengen hoe bestemmingen wereldwijd scoren op sociale media. 

De resultaten geven een brede kijk op de beste reisplaatsen in Nederland, waarbij uit elke Nederlandse provincie telkens twee attracties onderzocht werden. Het onderzoeken van meerdere regio’s zorgt ervoor dat zowel lokale parels als populaire attracties binnen de hoofdstad vertegenwoordigd zijn. Dezelfde studie werd in 10 andere landen herhaald. Vanuit deze diepgaande analyse in elk land werd een hoofdranking gecreëerd. Deze vergelijkt meer dan 400 populaire toeristische bestemmingen wereldwijd op basis van hun bekendheid op Instagram.

Symen Jansma, oprichter van TravelBird: “Dit onderzoek toont een interessant overzicht van honderden bestemmingen die geliefd zijn bij Instagram-gebruikers vanwege hun cultureel erfgoed, prachtige natuurlijke schoonheid en lokale fascinatie. Daarnaast vertellen de data heel wat over hoe jonge mensen in 2017 reizen en bieden ze interessante inzichten voor de reis- en toerismesector.”

De Meest Geinstragramde Bestemmingen in Nederland

Noord-Brabant springt uit in de lijst met de Efteling, gevolgd door het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar ook Zuid-Holland scoorde hoog bij de meest gefotografeerde toeristische trekpleisters, want zo staat de Erasmusbrug als derde op de ranking. De top vijf wordt afgerond met het Van Gogh Museum en de Euromast als geliefde attracties op Instagram.

De top 15 Nederlandse attracties: 

 

De Meest Geinstagramde Bestemmingen Wereldwijd

Met het wereldberoemde Disneyland staat Californië helemaal bovenaan de wereldranglijst, gevolgd door de Eiffeltoren in Parijs. Van maar liefst 470 attracties, scoort Nederland met de Efteling binnen de globale top 100. Gerankt op nummer 72, staat deze bestemming voor het Schotse Edinburgh Kasteel, dat dan weer op de voet wordt gevolgd door het Amsterdamse Rijksmuseum.

De top 15 wereldwijde attracties: 

 

www.travelbird.nl/de-meest-geinstagramde-toeristische-attracties   
www.travelbird.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie