Twee internationale festivalnominaties voor KPN-serie Dochters
23-08-2017 13:38:04 | Door: Katja Brokke | hits: 3064 | Tags:

De zesdelige docuserie Dochters, ontwikkeld en geproduceerd door Wefilm in opdracht van KPN Presenteert, is genomineerd voor twee internationale filmfestivals. De serie over de intieme band tussen moeders en dochters in verschillende leeftijdsfases van de pubertijd, werd opgenomen door het Britse Raindaince filmfestival, waar eerder The Blair Witch Project en Memento in première gingen, en het Amerikaanse Sidewalk. De winnaars worden respectievelijk 1 oktober en 27 augustus bekend gemaakt.

Raindance is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke filmfestival van Engeland. Sidewalk is wat experimenteler van aard, alhoewel het festival inmiddels ook al weer 19 jaar bestaat.

Bas Welling, Managing Director van Wefilm: “We hebben met Dochters geprobeerd om de intieme en kwetsbare relatie tussen moeders en dochters op een vernieuwende manier in beeld te brengen. Enerzijds door hen zelf een camera te geven, omdat niemand dichterbij het gezinsleven komt dan zijzelf, en anderzijds door drie puberende dochters te volgen in verschillende fases van de pubertijd. We zijn er trots op dat deze serie ook buiten de marketingbranche gezien en gewaardeerd wordt met deze nominaties.”

Marnix Laurs, contentdirecteur van KPN: “Na eerdere nominaties voor onze KPN Presenteert-series Brussel en Toon, ben ik trots dat ook zo’n bijzondere productie als Dochters genomineerd is voor twee internationale festivals.”

www.kpn.com/presenteert
www.wefilm.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie