Twitter introduceert Video Website Card
17-10-2017 17:09:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3025 | Tags:

Twitter introduceert de Video Website Card. Dit is een creatief format dat de kracht van video combineert met de mogelijkheid gebruikers terug te leiden naar een website, waar ze meer kunnen leren of in het moment actie kunnen ondernemen.  

Gebruikers verwachten vaker gepersonaliseerde interacties met merken. Dit maakt dat merken een naadloze gebruikerservaring voor consumenten willen creëren langs verschillende fases in de route naar conversie.

De Video Website Card is ontworpen om verschillende merkdoelstellingen te behalen. Of een merk de Video Website Card combineert met het hoge bereik van First View om een productlancering aan te kondigen, reizigers uitnodigt door te klikken om meer te ontdekken over een reisbestemming, of de spelervaring toont om de verkoop van een nieuwe videogame te stimuleren; Video Website Cards verwijderen de drempel voor de consument om te interacteren, te leren of te converteren op hun eigen tempo.

Met de Video Website Card kunnen bedrijven:

  • Qualified consumers aantrekken met een automatisch afspelende video die de waarde, het product of de dienst van hun merk laten zien voordat een persoon doorklikt. Gemiddeld heeft de Video Website Card in de beta-versie een twee keer hogere doorklikratio bereikt dan de industriële benchmark voor mobiele videoadvertenties.
  • Het verder uitbreiden van betrokkenheid na het einde van de video ontworpen met creativiteit om consumenten naar jouw site te leiden om meer te leren of om actie te ondernemen.

Aandacht van consumenten vasthouden terwijl ze zich langs de trechter voortbewegen. Op mobiel zet de video zich vast aan de bovenkant van het scherm en blijft het afspelen, terwijl de website beneden verder laadt. Door deze ervaring te overbruggen, zagen ze een significante vermindering in het aantal gebruikers die snel de website verlaat terwijl deze nog laadt. De beta-participanten zagen een toename van 60 procent in gebruikers retentie in vergelijking met de gemiddelden uit de industrie.

Jaguar USA (@JaguarUSA) gebruikte dit format om de aandacht van gebruikers te trekken met een video waarin een design van de F-type werd getoond en nodigde de gebruikers uit om meer over het model te leren op de website.

Brady Fain, socialmediaspecialist van Jaguar Land Rover Noord-Amerika: “De Video Website Card gaf ons de mogelijkheid om de nieuwe Jaguar F-Type te tonen en ook de consumenten naar de website te leiden om de eigenschappen te ontdekken en om hun eigen Jaguar samen te stellen. De ervaring om de gebruiker de video te laten blijven zien terwijl de website laadt, was slim en dreef 25% meer rendabel verkeer naar onze website in vergelijking met het gebruik van een statische afbeelding.”

De Video Website Card heeft een auto-playing video, een titel die aangepast kan worden en een bestemmings-URL gecombineerd met een grote tap target. Adverteerders kunnen ervoor kiezen om de creatieve advertentie in te stellen op de videoweergaven, websitekliks, of naamsbekendheiddoelstellingen, zodat zij het zelf kunnen optimaliseren en slechts betalen voor de actie waar ze het meest om geven. Een filmstudio wil bijvoorbeeld een nieuwe film lanceren en de Video Website Card gebruiken om het aantal videoweergaven voor de trailer vroeg in de campagne te optimaliseren, wanneer het primaire doel is om bewustzijn te creëren. Later in de campagne kan de filmstudio de advertentie optimaliseren voor website kliks, wanneer de film in bioscopen draait en het primaire doel kaartverkoop is.  

De Video Website Card is nu internationaal verkrijgbaar voor alle adverteerders. Lees hier een Engelstalige blog.

www.twitter.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie