Twitter test karakterlimiet van 280 tekens
27-09-2017 13:01:20 | Door: Katja Brokke | hits: 2367 | Tags:

Binnenkort test Twitter een uitbreiding van de karakterlimiet. Hiermee wordt de mogelijke omvang van een Tweet verdubbeld van 140 naar 280 tekens. De test vindt plaats voor alle talen waar cramming een probleem is; dit zijn alle talen behalve Japans, Chinees en Koreaans. De test vindt eerst plaats met een kleine groep gebruikers.

Al je gedachten samenvatten in een Tweet - we kennen het allemaal, en het is lastig. Toch is dit niet overal waar mensen tweeten een probleem. Een gebruiker met een fonetisch alfabet loopt al gauw tegen de grens van 140 tekens aan, en moet het bericht passend zien te krijgen. Hierdoor worden soms belangrijke woorden geschrapt, of wordt een Tweet niet meer verstuurd. Dit leidt regelmatig tot frustratie. Twitteraars met een pictografisch alfabet kunnen met hetzelfde aantal tekens veel meer informatie kwijt en houden vaak zelfs ruimte over. 

Het verschil is duidelijk terug te zien in de verzamelde gebruiksdata. Zo bevat slechts 0,4 procent van de Japanse Tweets 140 tekens, waar in het Engels liefst 9 procent de volledige capaciteit gebruikt. Daarnaast zijn Engelse berichten (34 tekens) meer dan twee keer zo lang als de Japanse (15). In landen waar de gebruikers al hun gedachten kwijt kunnen wordt dan ook extra vaak getweet. 

De kracht van Twitter zit in de bondigheid van de berichten. Het platform denkt dat het uitbreiden van de berichten hier geen afbreuk aan doet, immers blijven de berichten relatief kort en biedt de innovatie veel mogelijkheden.

Lees hier het blog van Twitter over deze nieuwe test.

www.twitter.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie