Uitgeefsector in kaart gebracht
06-07-2017 08:56:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2592 | Tags:

Met een omzet van 2,7 miljard euro en 13.500 werknemers, is de uitgeefsector de grootste branche binnen de media- en entertainmentindustrie. Digitaal speelt een steeds grotere rol binnen de sector. Zowel de digitale omzet als het gebruik van digitale uitgaven stijgt fors.

Dat blijkt uit de nieuwe branchedata van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV).

Hoewel de printomzet van de sector de laatste jaren onder druk staat, is er een duidelijke kentering zichtbaar. De digitale activiteiten maken een steeds groter deel uit van de omzet. Gemiddeld komt in 2016 17 procent van de omzet van digitale uitgeefproducten, met uitschieters bij media voor vak en wetenschap (59 procent) en educatieve uitgevers (23 procent).

Branchedata

NUV, de organisatie die de belangen van mediabedrijven behartigt, beschikt voor haar activiteiten over veel data. Deze branchedata zijn nu beschikbaar via een 146 slides tellende presentatie en via interactieve factsheet. De branchedata worden periodiek geactualiseerd en verrijkt met nieuwe onderwerpen. De sectorinformatie is afkomstig van onder meer GfK, PWC, NOM, Media:tijd, KVB Boekwerk, IAB en ABF.

www.nuv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie