Uitreiking TV Beelden: The Amsterdam Project wint in categorie Beste Nieuwe Format
29-03-2017 13:18:06 | Door: Katja Brokke | hits: 4473 | Tags:

Bij de jaarlijkse uitreiking van de tv-vakprijzen zijn achttien TV Beelden uitgereikt. Elf prijzen waren al in de weken voor de showavond  bekendgemaakt, waaronder de oeuvreprijs voor het tv-werk van Linda de Mol.

Door: Raymond de Jong

Het showprogramma Dance Dance Dance kreeg – net als vorig jaar – opnieuw een vakprijs. Vorig jaar nog voor Beste Format. Nu voor Beste Grote Showprogramma. Jurylid Timo Steffens nam de prijs in ontvangst: “Het voelt als een kleine baby die steeds groter wordt. Ik ben enorm trots erop dat John de Mol de danswereld dit podium heeft gegeven.”

Online wereld

Tout bekend Nederland verzamelde zich ook dit jaar in het Passenger Terminal Amsterdam. Naast prijzen voor traditionele, lineaire tv, zoals Beste Amusement, Beste Dramaserie of Beste Nieuwe Format, waren er dit jaar voor het eerst tv-vakprijzen voor de online wereld. The Voice of Holland kreeg de prijs voor Beste App en omroep BNN kreeg voor #Boos de prijs voor Beste Online Video.

The Amsterdam Project

Het nieuwe RTL4-programma The Amsterdam Project kreeg de vakprijs voor Beste Nieuwe Format. In het programma volgt Beau van Erven Dorens een aantal Amsterdamse daklozen die ondersteund worden in hun poging hun leven weer op de rails te krijgen. “Ook nadat het programma is afgelopen blijven we de deelnemers volgen. Dag in, dag uit. Het geeft zoveel energie om dit programma te doen. We gaan ermee door,” aldus een uitgelaten Van Erven Dorens op het podium, omringd door de programmamakers. Verder waren er prijzen voor Victor Mids’ Mind*Fuck (Beste Amusement) en de BNN-dramaserie Vechtershart kreeg de prijs voor Beste Dramaserie. Acteur Frank Lammers kreeg de award voor Beste bijrol voor de serie Icarus – De Wetenschapper van NTR.

Bijzonder stil in de zaal werd het tijdens een hommage aan tv-regisseur Guus Verstraete met wie veel mensen in de zaal intensief gewerkt hebben. Tijdens de showavond was minutenlang een video te zien met zijn tv-werk.

Oevreprijs

Tot slot nam Linda de Mol de Beeld en Geluid-oeuvreprijs in ontvangst. Tv-collega Irene Moors reikte de prijs uit. De Mol stond lang stil bij haar tv-flops uit haar 33-jarige (!) loopbaan. Op het podium maakte ze haar Flop 10 bekend, inclusief haar lessen voor de toekomst. Zo vond De Mol dat ze op een te jonge leeftijd begon aan de talkshow Linda op haar 22ste in 1989 voor de TROS. Ook de Duitse tv-show The Winner is, was het niet en ook een countrymuziekprogramma bij de TROS begin jaren negentig had geen succes. Tv-collega’s roemden De Mol vooral om haar doorzettingsvermogen en de kracht om steeds vernieuwend te zijn. De Mol: “Successen worden altijd gevierd, maar er wordt bijna nooit stilgestaan bij flops. Daar heb ik veel van geleerd. Het houdt mij met beide benen op de grond.”

www.tvbeelden.nl

---

Raymond de Jong is eigenaar van Promare Communicatie & Media.

www.promare.nl
@RaymonddJong

 

Lees ook:

03-01-2017 | [Column] Raymond de Jong: 2017 wordt het jaar van live video
07-11-2016 | [Column] Raymond de Jong: Learning by doing op de School voor Journalistiek

05-09-2016 | [Column] Raymond de Jong: Team Gaza mooi voorbeeld crossmediaal denken

27-06-2016 | [Column] Raymond de Jong: Media Park Jaarcongres: Aanpassen aan wetten van nieuwe platforms
28-04-2016 | [Column] Raymond de Jong: Media ID in Nederland: Even over je eigen schaduw heenstappen!
29-02-2016 | [Column] Raymond de Jong: Wat we kunnen leren van de media-aanpak van Hudson’s Bay

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie