United en NEP verzorgen de meercameraregistratie van het Eurovisie Songfestival
24-12-2019 12:23:20 | Door: Marianna Beets | hits: 13665 | Tags:

United en NEP slaan de handen ineen voor de meercameraregistratie van het Eurovisie Songfestival 2020. Als resultaat van een Europese aanbesteding verzorgen beide mediapartijen in opdracht van de NOS de registratie, inclusief alle technische faciliteiten, crew en materieel, van de drie liveshows vanuit Ahoy in Rotterdam. Door deze unieke samenwerking kan de beste productie voor een wereldwijd publiek worden neergezet die aan alle technische productie voorwaarden voldoet.  

Ralf van Vegten, Managing Director NEP: “Het jaar 2020, waaronder specifiek de maanden mei en juni, is bij voorbaat al een zeer druk jaar met diverse grote evenementen in binnen-en buitenland waar zowel wij als United bij betrokken zijn. We zijn er enorm trots op dat we als twee Nederlandse bedrijven in deze unieke samenwerking ook dit grootste muziekevenement mogen registreren. De beste technische oplossing, materieel en de beste crew worden ingezet om aan de hoogste kwaliteitsnorm te kunnen voldoen en er een geweldige show van te maken.”

René Delwel, CEO van United: “In Nederland is er een aantal evenementen, zoals bijvoorbeeld de Elfstedentocht zo uniek dat het nationale belang de concurrentie tussen beide bedrijven overstijgt. Wij vinden de 65ste editie van Eurovisie Songfestival minstens zo uniek en ook van groot nationaal belang. Nederland kan zich met de organisatie van deze grootste Europese entertainment show internationaal op de kaart zetten. Samen met NEP spelen wij met de live registratie een cruciale rol.”

Het Eurovisie Songfestival 2020 vindt dit jaar plaats in Rotterdam waaraan 41 landen deelnemen. De halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Om te zorgen dat de techniek logisch wordt verdeeld hebben United en NEP dit opgedeeld in de faciliteiten voor de venue en voor de compound. NEP levert de OB-trucks en het TOC, United levert alle techniek binnen de venue zoals de camera’s en het complete RF-pakket. 

www.nepworldwide.nl    
www.united4all.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie