Unruly breidt uit naar Benelux
31-05-2017 14:07:01 | Door: Katja Brokke | hits: 2104 | Tags:

Video Ad Tech-bedrijf Unruly zet haar globale groei voort door een nieuw kantoor in Amsterdam te openen. Het bedrijf, dat merken helpt met het gezien en geliefd maken van video’s op het Open Web, draait al sinds 2012 campagnes binnen de regio voor merken als Unilever en Heineken. Het nieuwe kantoor zorgt ervoor dat merken en bureaus binnen de Benelux makkelijker toegang zullen hebben tot de unieke datasets, gebruiksvriendelijke advertentieformaten en premium mediatitels van Unruly.

Benelux Sales Director Ernst Dirkzwager zal de operatie leiden vanuit het nieuwe kantoor. Hij rapporteert aan Christoph Thielecke, Managing Director, Unruly Germany and Netherlands. Dirkzwager heeft meer dan 12 jaar ervaring binnen de digitale media. Vóór Unruly werkte hij als Account Manager bij Radio 538 en als Senior Sales Manager bij Exponential ondermeer met bureaus als Mindshare, Havas, Mec, Starcom en Carat.

Thielecke: “Het nieuwe kantoor in Amsterdam zal onze business verbreden en versterken. Daarnaast zal het mogelijkheden bieden voor groei binnen de video advertentiemarkt voor onze bestaande klanten in de regio. De online video advertentiemarkt is booming in de Benelux. In Nederland alleen al wordt voorspeld dat de digitale ad spend de grens van 2 miljard voorbij zal gaan voor het einde van dit jaar. In 2020 zal de helft van de media-uitgaven naar online gaan. We zijn verheugd dat Ernst zich bij ons heeft aangesloten, om zo onze klanten het volledige spectrum aan Unruly producten en services aan te kunnen bieden.”

Binnen Unruly’s roductaanbod zit onder andere UnrulyX, het eerste Supply Side Platform (SSP) waarmee op grote schaal native advertentieformaten bij premium publishers kunnen worden gedistribueerd en de viewability van de video-impressies gegarandeerd is. De reikwijdte, die middels RTB ingekocht kan worden via een breed scala aan Demand Side Platforms (DSPs), bestaat voor gemiddeld 84 procent uit top 250 comScoresites.

Dentsu Aegis is partner van Unruly bij de lancering van het nieuwe kantoor.

Reinier Breij, Trading Manager Online Aegis Media: “Unruly is perfect gepositioneerd om adverteerders in de Benelux te helpen. Hun op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde werkwijze van het testen en verbeteren van video content, minimaliseert risico en zorgt voor vastigheid bij vooraanstaande adverteerders. Hun advertentieformaten helpen de adverteerder daarnaast met het authentieker, intiemer en effectiever bereiken van hun doelgroep binnen de regio.”

Andere producten die beschikbaar zijn in de Nederlandse markt zijn Unruly Custom Audience (UCA) en Unruly EQ. Met UCA kan de adverteerder de bezoekers targetten die een intense emotionele reactie ervaren bij een specifieke video advertentie. Dit leidt tot een verhoogde naamsbekendheid en verhoogde aankoopintentie, en kan tevens gebruikt worden om zowel custom audience- als light buyer-doelgroepen te targeten.

UCA targeting kan worden ingezet bij een aantal van Unruly’s advertentieformaten; het skippable pre-roll formaat Unruly In-Stream, Unruly-In-Article, een viewable outstream formaat waarbij een video pas bij minstens 50 procent zichtbaarheid begint af te spelen, en het click-to-play Unruly In-Page-formaat.

Unruly EQ is een contenttestingtool waarbij een combinatie van biometrische, emotionele en audio testmethodes ingezet worden om de emotionele impact en brand effectiveness van video’s te evalueren, verbeteren en te voorspellen.

Het opzetten en uitbouwen van het Unruly Benelux team zal Dirkzwagers eerste prioriteit zijn. Op dit moment zoekt Unruly al naarstig naar de eerste toevoeging aan het team; een Senior Business Development Manager die verantwoordelijk zal zijn voor het onderhouden en verder uitbouwen van Unruly’s publishernetwerk in de Benelux.

Thielecke: “We willen ons team snel laten groeien om zo ons excellente partner netwerk snel uit te breiden en te kunnen voldoen aan de vraag in de Nederlandstalige markt. Ons nieuwe kantoor in Amsterdam onderstreept de succesvolle ontwikkeling van Unruly de afgelopen jaren en onze toonaangevende positie binnen de videomarkt.”

www.unruly.co

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie