VICE lanceert VICE Money
31-05-2017 11:27:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3844 | Tags:

Jonge mensen kunnen op VICE Money terecht voor lokaal nieuws en verhalen over geld en de economie. VICE speelt hiermee in op het gebrek aan informatievoorziening over onderwerpen als geld en de economie in de taal van deze generatie.

VICE Money wil jonge mensen helpen het financiële landschap beter te begrijpen en handvatten geven om hun financiële toekomst uit te stippelen. VICE Money doet dit door het een brede selectie van verhalen over de economie van de toekomst, Nederlands ondernemerschap, globale en lokale thema’s, de cultuur rondom geld en persoonlijke verhalen over geld te brengen. Variërend van artikelen die het inzichtelijk maken wat een hypotheek nu eigenlijk is tot interviews met clown Bassie over hoe hij zijn geld verdient. De content wordt gebracht in de tone-of-voice die de doelgroep van VICE gewend is.

Thijs Boon, CEO en Oprichter VICE Media Benelux: "We merken dat jonge mensen zich niet aangesproken voelen door bestaande financiële media en staan kritisch tegenover financiële instellingen. Dit terwijl er wel een behoefte is om het gecompliceerde economische landschap te begrijpen.Kennis vanuit financiële- en onderwijsinstellingen is van cruciaal belang in het onderwijzen van jonge mensen en daarmee het succes van VICE Money. ING is de eerste grote partij die de kracht van VICE Money erkent en komend jaar zal investeren in de ontwikkeling van branded content om jonge mensen te inspireren en helpen."

VICE Money is het tiende Nederlandstalige online merk van VICE. De verticals vice.com, Motherboard, Broadly, Munchies, VICE Sports, Creators, Thump, i-D en Noisey - platformen die allemaal opgezet zijn op basis van een specifiek interessegebied van jonge mensen - gingen VICE Money al voor. VICE Money komt in navolging van de Nederlandse lancering van het lineaire tv-kanaal VICELAND afgelopen maart.

www.vicemoney.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie