VacanceSelect geeft persoonlijk vakantieadvies met Facebook Chatbot
31-05-2018 09:55:43 | Door: Marianna Beets | hits: 2469 | Tags:

Samen met Vacanceselect heeft Dept een chatbot ontwikkeld en geactiveerd op Facebook messenger. Deze ondersteunt toekomstige reizigers in hun zoektocht naar de perfecte vakantie.

Vacanceselect en Dept werken inmiddels vier jaar samen op het gebied van data en intelligence en het vakantieaanbod voor klanten. Met de ontwikkeling van de Facebook messenger chatbot wordt dit naar een nieuw niveau getild: de chatbot helpt potentiële klanten bij het kiezen van hun volgende vakantiebestemming. Het bespaart klanten veel tijd en resulteert in een gepersonaliseerd vakantieaanbod in slechts twee minuten.

Op de Facebook-tijdlijn worden mensen die nog niet weten waar ze naartoe willen op vakantie verleid om een vakantiecheck met de chatbot te doen.

Bas de Knegt, lead digital marketing consultant bij Dept: “De eerste resultaten zijn uitzonderlijk goed. De chatbot-flow wordt ontzettend goed doorlopen. Tachtig procent van de getargete klanten start de chatbot, waarvan nog eens tachtig procent het gehele proces doorloopt. Daarnaast wordt de website ook goed gebruikt voor het oriëntatieproces.”

Hoewel de chatbot misschien nu nog niet alle specifieke klantbehoeften kan beantwoorden, merken klanten van Vacanceselect daar weinig niets van. Op dat moment haakt de klantenservice ongemerkt aan in het gesprek om klanten precies de service te bieden die zij nodig hebben. Daarnaast hebben de eerste campagnes al veel inzichten opgeleverd over hoe we de flows nog gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Ilse Sombroek, Digital Campaign Manager bij Vacanceselect: “Voorpret is bijna net zo belangrijk als de vakantie zelf. We wilden graag het vakantiegevoel voor klanten naar voren halen en al verwerken in het proces van zoeken en boeken van vakanties. De chatbot is hier een ideaal middel voor. De nauwe samenwerking met Dept in dit proces wordt gekenmerkt door learning by doing, wat ontzettend goed werkt voor verdere personalisering van de service.”

www.vacanceselect.nl    
www.deptagency.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie