[Vacatures] Exterion Media zoekt een Marketing Data Analyst
27-06-2019 11:02:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2381 | Tags:

Exterion Media is een grote buitenreclame-exploitant en is onderdeel van Global (het grootste radiobedrijf van de UK). Buitenreclame, ook wel Out-of-Home genoemd, is het oudste massamedium ter wereld en groeit nog steeds. Onderweg kom je meerdere keren per dag, bewust of onbewust, in aanraking met aansprekende creaties van adverteerders. Out-of-Home is hét middel om het verschil te maken: het is overal, 24/7, bereikt jongeren die je niet (meer) bereikt met andere media en heeft een enorme digitale groei.

Merken adverteren via onze digitale schermen in winkelcentra en op NS-stations, maar ook via de posters in onder andere bushokjes (abri’s) langs grote wegen of bijzondere spectaculars! Hiermee bereiken wij iedereen buitenshuis.

Dagelijks werken wij, in een jong, enthousiast team, met veel passie voor adverteerders om hún doelgroep te bereiken. Werken bij Exterion Media betekent werken bij een ambitieus bedrijf in een zeer dynamische en uitdagende branche.  

Voor de afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven

Marketing Data & Insights Analyst (fulltime)

Pakkende introductietekst hè? Maar eerlijk is eerlijk, wel een beetje standaard. En als we iets niet zijn dan is het standaard! Bezoek onze socials en andere online kanalen zoals FacebookInstagram en YouTube maar eens. Of check onze website (die gaan we later dit jaar vernieuwen).

We hebben een heel leuk en dynamisch (beetje cliché, maar wel waar) marketingteam, zoek CocoSiebe GeertRomy of Manon maar eens op en stuur ze gerust een berichtje mocht je vragen hebben na het lezen van onderstaande omschrijving. Okay, daar gaan we!

Functie

Het organiseren én juist interpreteren van data en onderzoek wordt steeds belangrijker in de snel digitaliserende complexe markt waarin wij spelen. Je houdt je bezig met het verzamelen, controleren en combineren van data uit verschillende databronnen. Deze data zet je creatief om naar informatie die als basis dient voor nieuwe of lopende projecten, maar ook voor eigen initiatieven. Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een datawarehouse, een van jouw taken zou zijn om met een BI-platform de juiste rapportages uit te draaien. Maar denk ook aan nieuwe technologieën. We draaien nu bijvoorbeeld een pilot met beacons om de passantendata te analyseren. Ook kijken we naar de toekomst, dus we willen graag met predictive analytics aan de slag.

Bij ons is data dus booming! Maar naast data vinden wij ook onderzoek van essentieel belang bij de bewijsvoering van ons medium Out-of-Home. Als Analyst houd je je daarom ook bezig met het opzetten en analyseren van nieuwe en/of bestaande onderzoeken die je doorvertaalt naar marketingproposities voor Sales. (Digital) Out-of-Home zit in een stroomversnelling en blijft waanzinnig hard groeien, dus wil je onderdeel worden van een hectische omgeving waar steeds meer data beschikbaar wordt, dan zit je bij ons wel goed!

Kortom, wat ga je nu doen?

 • Het ondersteunen in de vormgeving van de data architectuur binnen Exterion Media. Oftewel het bij elkaar brengen van relevante data, zodat dit in een continu proces beschikbaar wordt gesteld aan de juiste personen binnen én buiten de organisatie.
 • Met jouw data-driven brain maak je vlijmscherpe analyses en ontwikkel je datamodellen en dashboards waarmee je rapportages opstelt en ons adviseert.
 • Op projectmatige basis (operationeel) meewerken aan de advisering en implementatie van nieuwe software en technologieën.
 • Ondersteunen in het opzetten, uitvoeren en analyseren van onderzoeken om vervolgens de resultaten te vertalen naar nieuwe inzichten en juiste marketingproposities.

 

Wie zoeken we?

Het is mooi meegenomen als je wat van onderstaande punten bezit, of er in ieder geval bij in de buurt komt:

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding (Marketing Research/Intelligence, Marketing Data Science of gelijksoortig);
 • Het visualiseren van data en hierin creatief zijn is iets wat je heel goed kunt;
 • Ain’t no mountain high enough, want je ziet ieder vraagstuk als een uitdaging;
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om nieuwe technologieën, onderzoeken, analysemethoden en andere tools te ontdekken en hier het fijne van te willen weten;
 • Excel kent voor jou geen geheimen, want je bent hierin vergevorderd;
 • Heb je ervaring met een BI-tool? Dat is mooi meegenomen;
 • Je staat aan het begin van je carrière, dit wordt je eerste of tweede functie.

 

Je past binnen ons team als je gedreven bent om wat van je werkende leven te maken, maar ook de energie en motivatie hebt om anderen te enthousiasmeren met je kennis en analyses. Je zult weinig in je eentje werken, want alleen samen maken we er iets sterks van. Daarom is het belangrijk dat je een goede teamplayer bent. Lijkt het je wat om voor ons aan de slag te gaan, maar word je er onzeker van dat je misschien nog niet alles weet, of ben je nog aan het dubben over je rol en functioneren? Don’t worry, het hele team helpt je daar wel bij. Als je maar de motivatie hebt om ervoor te gaan, komt het helemaal goed!  

Wat bieden we?

 • Geld. Oftewel een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • 31 vakantiedagen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere een pensioenregeling);
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (we hebben onze eigen Media Heroes academy);
 • Sportieve activiteiten, zoals bootcamp en yoga;
 • Bij het behalen van ons jaartarget een skitripje met de hele organisatie;
 • Menig potjes tafelvoetbal, helaas ben je wel verplicht onder de tafel door te kruipen als je 10-0 verliest;
 • Een enthousiast team met leuke, gedreven en ambitieuze collega’s.

 

Dat was ‘m dan. Maar toch willen we nog even kwijt dat je bij ons met name erg veel gaat leren. Over jezelf maar ook inhoudelijk. Als jonkie mag je meteen aan de knoppen zitten, da’s voor de verandering ook wel eens fijn toch?! En we maken ook gewoonweg veel plezier met elkaar. Oh ja, Manon, onze huidige Analyst heeft de afgelopen jaren met heel veel plezier bij ons gewerkt (zegt ze zelf tenminste - ook haar kun je via LinkedIn spammen). Manon is binnen drie jaar zo gegroeid en goed geworden dat ze een nieuwe, nog grotere uitdaging aangaat bij een grote luchtvaartmaatschappij. Een topprestatie van haar, maar dit zegt natuurlijk ook wat over ons. We gunnen het Manon namelijk van harte en vinden eigenlijk dat we daar als team ook wel een beetje bij geholpen hebben.

Say no more, ik wil deze functie!

Bring it on! Stuur snel je cv en motivatie naar jobs@exterionmedia.nl. We kijken uit naar je reactie en wie weet zit jij binnenkort met ons rond de tafel onder het genot van een heerlijke kop koffie (hadden we dat al vermeld?).

www.exterionmedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie