[Vacature] Mediabrands Marketing Sciences zoekt een Media Performance Analist
18-07-2019 10:29:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 4827 | Tags:

Houd jij van statistiek, onderzoek doen en ben je nieuwsgierig naar menselijk gedrag? Dan is de functie van Media Performance Analist bij Mediabrands Marketing Sciences echt wat voor jou!

Bij Mediabrands Marketing Sciences kom je in een team van analisten, onderzoekers, data scientists en engineers die onderzoek en big-dataprojecten doen voor de klanten van Initiative, UM en Reprise.

Je houdt je bezig met de opzet, begeleiding en rapportage van lopende en nieuwe onderzoeksprojecten en het delen daarvan. Het opstellen van een onderzoeksopzet, het ontwikkelen van vragenlijsten, het uitvoeren van statistische analyses in SPSS, alsmede het maken van rapportages in dashboards behoren tot jouw taken. Je bent medeverantwoordelijk voor de interne en externe kennisoverdracht en het aansturen van externe leveranciers op het gebied van research. Tevens gebruik je Mediabrands Tools om plannen te onderbouwen en correlaties te berekenen.

Je houdt de ontwikkelingen op het gebied van mediastrategie, media- en middelenonderzoek bij en treedt op dat gebied richting onze klanten en collega’s als sparringpartner op. Je maakt je alle disciplines binnen Mediabrands eigen zodat je begrijpt hoe data, tools en onderzoeken worden toegepast in mediaplanning- en inkoop.

Naast onderzoekkennis en marketingkennis wordt begrip van technologie en hoe dit ons vak beïnvloedt steeds belangrijker. Denk aan realtime dashboards, geautomatiseerde analyses, digital (geregistreerde) data en dergelijke. Affiniteit met technologie is een pré. Denk hierbij aan PowerBI, R, en dergelijke.

Marketing Sciences

Mediabrands Marketing Sciences is hard gegroeid en is een steeds strategischer onderdeel van de klantenteams van de Mediabrands-labels. Het vertalen van insights, stellen van hypothesen, begrijpen waar de klant problematiek zit, aanvoelen welke belangen er spelen bij klanten hoort hier allemaal bij. Het meetbaar maken en optimaliseren van campagnes op business KPI’s is een belangrijke doelstelling voor álle klanten van Mediabrands. Dit is wat MSc mogelijk maakt en propageert.

IPG Mediabrands

IPG Mediabrands is een mediabedrijf die samen met haar labels, opereert in een snel veranderend medialandschap, met snel veranderende klantbehoeften en evenzo snel veranderende consumenten.

Met meer dan 10.500 marketingcommunicatie-, media- en technologiespecialisten in meer dan 130 landen zijn wij een diverse groep van vernieuwers, technologen, ontwerpers, wetenschappers, muzikanten, strategen, kopers, denkers, planners en wiskundigen die zich inzetten voor het bouwen van nieuwe oplossingen voor ‘s werelds beste merken.

Geïnteresseerd?

Stuur je cv naar menno.van.der.steen@mbww.com

www.marketingsciences.nl
www.ipgmediabrands.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie