[Vacatures] DPG Media zoekt een Freelance Content marketeer
16-11-2020 09:47:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5180 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Freelance Content marketeer

Als (excellent Engelstalige) freelance contentmarkteer (IT-branche) draag je bij aan onze doelstellingen op het gebied van employer branding: stevig positioneren op de IT-arbeidsmarkt. 

Als snelgroeiend én grootste mediabedrijf van Nederland hebben we grootse ambities. We hebben aanzienlijke en concrete plannen om verder te digitaliseren, maar hier staan we voor een uitdaging: het aantrekken van (ervaren en ambitieuze) IT-collega’s. Omdat deze doelgroep een eigen taal spreekt, zijn we op zoek naar een contentmarketeer die ons bijstaat in het behalen van het doel om DPG Media als werkgever stevig te positioneren op de IT-arbeidsmarkt.

Als DPG Media zijn we een zeer aantrekkelijke werkgever, die innovatie en het verder digitaliseren van onze merken erg hoog op de agenda heeft staan. We moeten de vertaling maken van deze organisatiedoelstellingen naar aansprekende, onderscheidende content, gericht op de middelen en omgeving waar onze doelgroep zich bevindt. We hebben iemand nodig die op de hoogte is van wat deze doelgroep drijft, waar deze doelgroep zich beweegt en bovenal welke taal de doelgroep spreekt. We moeten de reputatie van DPG Media onder IT’ers op de arbeidsmarkt verstevigen. Door middel van deze gerichte content kunnen wij optimaal onze campagne voeren.

In deze opdracht focus je je op:

  • de IT-arbeidsmarkt;
  • de juiste tone-of-voice: je spreekt de taal van IT’ers;
  • de rake content: met input uit de organisatie, schrijf je verhalen en artikelen over plannen, projecten, testimonials, werkwijzen, etc.;
  • vacatureteksten: je ondersteunt recruiters in het optimaal formuleren van vacatureteksten;
  • het versterken en het uitdragen van het DPG Media-verhaal gericht op de IT-arbeidsmarkt.

 

Het is belangrijk dat je de kern, het doel én het overkoepelende employer branding verhaal niet uit het oog verliest.

Deze ervaring neem je mee:

Je mag jezelf terecht een expert noemen op het gebied van contentmarketing in de IT-wereld. Je hebt aantoonbare ervaring met de vertaling van een digitale/development strategie naar ijzersterke uitvoering (keuze in middelen, media en content). Je hebt ervaring in een grote, ambitieuze corporate die onderhevig is (geweest) aan sterke veranderingen. Daarbij heb je kennis van het (snel veranderende) medialandschap, uitmuntende kennis van de doelgroep en de (online) middelen waarmee je de doelgroep bereikt. Je bent daarbij schriftelijk excellent in (corporate) Engels, het liefst is dit je moedertaal of heb je aantoonbare ervaring met een perfecte beheersing.

Je past goed bij ons als je:

Je zelfstandig je weg weet te vinden binnen een complexe organisatie en je de verbinding weet te leggen tussen en met verschillende stakeholders. Je hebt lef en vindt het belangrijk jezelf altijd te challengen, te vernieuwen en te verbeteren. Ook ben je creatief: je vindt steeds nieuwe manieren om buiten de kaders te werken en verrassend uit de hoek te komen.

Timing

Per direct, voor een periode van 3 maanden (fulltime, 36 uur per week – 32 is bespreekbaar).

Werken bij DPG Media

Kun jij werken terwijl miljoenen mensen met je meekijken? Bij DPG Media werk je voor merken die samen onze hele maatschappij bedienen. Van AD en de Volkskrant tot Autotrack en Tweakers, van Qmusic tot MyChannels, van Libelle tot Donald Duck, Tina en vtwonen. Dat betekent dat je een belangrijke bijdrage levert aan het maandelijks bereiken van ruim 90% van de Nederlanders. Ruim 90%, dat is bijna iedereen! Onze impact is groot en daar pluk jij de vruchten van.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze freelance opdracht maar wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Jacomine de Visser, team lead recruiter, via 0629441316 of Solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie