[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur NUjij
16-11-2020 09:59:48 | Door: Pie Kamau | hits: 6909 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redacteur NUjij

Jij hebt stalen zenuwen, blijft rustig als er veel op je afkomt en bent op de hoogte van het laatste nieuws. Als je jezelf hierin herkent dan zoeken we jou voor de functie NUjij-redacteur bij NU.nl. We zijn per uiterlijk 1 februari 2021 op zoek naar twee fulltime NUjij-redacteuren.

Wat is NUjij?

Op NUjij worden elke dag duizenden reacties geplaatst. Dat zijn niet alleen meningen, maar ook ervaringen van deskundigen en vragen en tips van geïnteresseerde bezoekers. We gaan actief op zoek naar die nieuwe verhaalideeën, vragen bij het nieuws en feedback op bestaande artikelen. Bovendien bouwen we constant aan ons expertpanel dat redactie breed kan worden ingezet.

Het grootste deel van het werk bestaat uit het goedkeuren en afkeuren van de reacties en je zal geen artikelen schrijven. Wel beantwoorden we vragen van lezers en geven we tips door aan andere redacties om NU.nl met onze bezoekers zo nog beter te maken. NUjij is de plek voor contact tussen bezoeker en redactie en zorgt dat we toegankelijk zijn.

Dit bieden we

Je komt terecht op een centrale plek op de redactie van NU.nl waar je veel kan leren over nieuws maken en journalistiek. Bij NU.nl zijn de ambities groot en wordt er hard gewerkt, maar is een goede sfeer ook belangrijk. Je gaat werken op een redactie die bestaat uit vijf fulltime en een paar parttime redacteuren en onder leiding staat van onze adjunct-hoofdredacteur. Verder:

  • het gaat om een juniorpositie in schaal 4 van de cao-DJ;
  • een laptop en treinabonnement of reisvergoeding krijg je uiteraard van ons;
  • de redactie van NU.nl werkt, als het weer kan, in Hoofddorp in een kantoorpand pal naast het station. Je zal ook regelmatig in de avond of in het weekend werken.

 

Dit zoeken we

  • je bent enthousiast en stressbestendig;
  • je komt met ideeën en communiceert makkelijk en duidelijk met anderen (ook digitaal);
  • je hebt een brede interesse zodat je verschillende onderwerpen snel begrijpt en kan overzien;
  • redactionele ervaring is geen verplichting. Aantoonbare affiniteit met journalistiek of een afgeronde journalistieke opleiding wel;
  • ervaring of affiniteit met online reacties en lezersparticipatie is een pré.

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl wordt dagelijks gelezen door 2,5 miljoen en elke maand zelfs door 7 miljoen unieke bezoekers. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen.

Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Interesse?

Stuur dan jouw cv en beknopte motivatie uiterlijk 19 november naar Colin van Hoek via colin@nu.nl of Solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie