[Vacatures] Exterion Media zoekt een marketeer
26-08-2019 11:58:00 | Door: Katja Brokke | hits: 3823 | Tags:

Wij zijn Exterion Media. Dé buitenreclame-exploitant van Nederland en onderdeel van Global. Buitenreclame, ook wel Out-of-Home (OOH), is het oudste massamedium ter wereld en groeit nog steeds. Out-of-Home is hét medium om het verschil te maken, want het is overal en non stop. Onderweg kom je meerdere keren per dag, bewust of onbewust, in aanraking met de creaties van adverteerders. Bedrijven adverteren via ons in onder andere bushokjes (abri’s) en langs grote wegen, maar ook digitaal in winkelcentra en op NS stations. Op deze manier bereiken wij iedereen buitenshuis. 

Dagelijks werken wij, in een jong, enthousiast team, met veel passie voor adverteerders om hún doelgroep te bereiken. Werken bij Exterion Media betekent werken bij een ambitieus bedrijf in een dynamische branche. Voor onze marketingafdeling zijn wij op zoek naar een fulltime

Marketeer

Marketeer zijn in de mediabranche betekent breed georiënteerd zijn, snel kunnen denken én flexibel zijn in je gedrag. De media is namelijk één van de snelst veranderende industrieën en dat zien we op dagelijkse basis terug in onze werkzaamheden. Want ook al lezen mensen steeds minder de krant of magazines en kijken met name jongere mensen steeds minder TV - het blijven sterke middelen om een boodschap over te brengen. De concurrentie is dus flink en daar ligt onze uitdaging, ook wanneer we kijken naar de grote “data-reuzen” uit Amerika. Anderzijds hebben zij  dan weer last van privacy, irritaties, adblockers of robots én dat hebben wij met ons medium dan weer niet. Anyhow, daar waar andere media inboeten aan impact, is Out-of-Home op dit moment samen met online het sterkste en meest consistente medium dat groei laat zien! Dit komt mede door de digitalisering, oftewel Digital Out-of-Home (DOOH). Waanzinnig wat hierin allemaal mogelijk is... en mogelijk gaat worden!

Kortom, het is een prachtige industrie om in te werken. Je kunt bij ons namelijk echt het verschil maken en wordt onderdeel van één van de beste marketingteams in de media. Vanaf dag één word je uitgedaagd en krijg je verantwoordelijkheid, waarbij meer dan 12 collega’s jou helpen beter te worden (en vice versa).

Wat je in ieder geval moet hebben is een onwijze marketing drive, een goed beeld van jezelf, heel graag ‘dingen’ willen leren, voldoende marketingervaring (minimaal 3-5 jaar) en het te gek vinden om een goed verhaal te creëren naar derden (zowel intern als extern). Heb je dit allemaal én ook nog eens energie voor 10, dan ben je al een heel eind. Verder is ervaring binnen de media, digital, video of mobile een pré. Maar ach, er zijn ook mensen met ervaring op dit gebied die er geen r*** van begrijpen, daar komen we ook wel weer uit.

Wat ga je day to day uiteindelijk doen? Je wordt verantwoordelijk voor spectaculars, dit zijn ‘special productions’ om extra impact aan een campagne toe te voegen (zie hier onze laatste casevideo van McDonalds). Dit zijn projectmatige campagnes waarbij jij de spin in het web bent tussen adverteerder, accountmanager, mediabureau en/of reclamebureau. Soms bedenk je deze projecten zelf of komt de vraag vanuit de adverteerders. Hoe dan ook – jij zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast

 • maak en creëer je proposities en zorg je ervoor dat deze creatief worden toegepast;
 • denk je mee over waar we met sales naartoe moeten;
 • maak je jaarlijkse presentaties waarmee onze gehele salesforce op pad kan;
 • ondersteun je de accountmanagers bij uiteenlopende vraagstukken;
 • ben je bezig met het opstarten en uitvoeren van pitches;
 • en onderhoud je het contact met mediabureaus en adverteerders. 

Marketeer zijn bij Exterion Media is vooral heel veel doen, heel veel leren en maar bovendien ook heel veel lol maken.

Met wie ga ik samenwerken?

Je komt te werken in een marketingteam van 12 mensen, waaronder designers, onderzoekers, data analisten en andere marketeers. Oh ja, wellicht wel goed om te vermelden is dat je ook gaat werken met onze nationale, regionale én internationale salesmensen (circa 40 man en vrouw) om ons medium naar een hoger niveau te brengen. Deze salesmensen zijn salesmensen, maar ze zijn ook mensen en in ons geval allemaal heel erg leuk, maar ze verwachten jouw hulp. We doen namelijk ook veel op strategisch langere termijn om de richting van Exterion Media te bepalen.

Vanzelfsprekend moet je een energieke teamplayer zijn, geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, betrokken zijn, out-of-the box kunnen denken, zelfverzekerd zijn, analytisch kunnen denken en een spin in het web zijn. Maar dit zijn eigenlijk ook maar nietszeggende oneliners.

Als je écht wilt weten wat je bij ons gaat doen en of dat bij je past, kan je gewoon eens iemand uit ons team bellen of mailen, check maar even op LinkedIn. Neem bijvoorbeeld contact op met Lillian, onze marketeer met focus op Digital Out-of-Home. Zij zal ervoor zorgen dat je geholpen wordt. Ook als je wilt weten wat we het afgelopen jaar zoal samen met mediabureaus hebben gedaan voor adverteerders, hoe en waarom we blijven groeien en wat we hier zoal mee hebben bereikt én natuurlijk hoe dit harde werken wordt beloond. Voor andere standaard informatie kan je ook even door onze website scrollen.

Wat bieden we?

 • Geld. Oftewel een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • 31 vakantiedagen;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (onder meer pensioenregeling);
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (we hebben onze eigen Media Heroes academy);
 • Sportieve activiteiten, zoals bootcamp en yoga;
 • Bij het behalen van ons jaartarget een skitripje met de hele organisatie;
 • Menig potjes tafelvoetbal, helaas ben je wel verplicht onder de tafel door te kruipen als je 10-0 verliest;
 • Een enthousiast team met leuke, gedreven en ambitieuze collega’s.

Say no more, ik wil deze functie!

Stuur snel je cv en motivatie naar jobs@exterionmedia.nl. We kijken uit naar je reactie en wie weet zit jij binnenkort met ons rond de tafel!

www.exterionmedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie