[Vacatures] MPG. zoekt Head of Content / Client Content Director
20-04-2018 13:32:04 | Door: | hits: 6431 | Tags:

MPG. is per direct op zoek naar een

Head of Content / Client Content Director

40 uur

MPG. is hét communicatie- en contentmarketingbureau. Onze 100 medewerkers bedienen meer dan twintig klanten, voornamelijk A-merken, in zeer verschillende branches. Van food, retail, finance en non-profit tot (semi)overheid, energie en fast moving. Wij willen mensen dagelijks inspireren. Dat doen we met slimme content vanuit het hart van merken naar het hart van de eindgebruikers, met als doel echt een-op-eencontact.
Daarom werken we vanuit de overtuiging dat content optimaal effect heeft vanuit een crossmediale benadering. Zeker in deze tijd waarin audiences altijd en op ieder moment toegang willen hebben tot content.

We ondersteunen onze opdrachtgevers in het gehele communicatietraject: van strategie en concept tot creatie, uitvoering, het meetmoment en de evaluatie. We produceren en onderhouden tientallen magazines, websites, apps, events en video’s. In onze eigen kook- en filmstudio ‘Cook & Shoot’ produceren we jaarlijks meer dan 1.000 receptvideo’s. Ons hoofdkantoor staat in Amstelveen. In New York opereren we onder de naam MPG. Concepts Inc.

Functie

Je bent verantwoordelijk voor de primaire aansturing van het Allerhande-team, de communicatie- en contentstrategie en borgt een efficiënte organisatie. Je zorgt voor effectiviteit en realiseert proactief verbeterslagen in processen en verkoopresultaat. Je draagt bij aan de ondernemende en ‘lean’ cultuur binnen MPG. Je zoekt proactief naar more en new businesskansen bij bestaande klanten en stuurt op digitale transitie bij klanten. Je bent verantwoordelijk voor omzet en toegevoegde waarde.

Daarnaast stuur je de client content directors aan, waarbij je focust op stimuleren van kennisdeling, transformeren van klanten en vergroten van financiële bewustwording. Je representeert MPG. als innovatief communicatie- en contentmarketingbureau en hebt een voorbeeldrol binnen MPG., waarbij veranderingsbereidheid continu wordt nagestreefd en getoond. Je ontvangt hiërarchisch leiding van de business directeur.

Taken

Ten aanzien van de klantrelatie:
- Voor de klanten het aanspreekpunt ten aanzien van contentmerkstrategie, met focus op Allerhande.
- Actief betrokken bij de top-vijfklanten om business te borgen en te transformeren.
- Een stevige gesprekspartner voor de klant op strategisch en tactisch niveau.
- Ontwikkelt strategie op basis van consumenten- en mediatrends en data insights. Maakt doorvertaling naar contentstrategie, contentthema’s en zet het door in het contentteam.
- Ontwikkelt met de klant het jaarplan en vertaalt dit naar een crossmediaal marketingcontentplan.

Ten aanzien van portfoliomanagement:
- Met business directeur verantwoordelijk voor portfoliomanagement, waarbij wordt bepaald welke accounts zich dienen te ontwikkelen.

Ten aanzien van content:
- Focust op het produceren van kwalitatief hoogstaande en slimme crossmediale content tegen de juiste kosten, effectief en efficiënt.
- Zet scrummaster in om technische ondersteuning van de contentteams te begeleiden.

Ten aanzien van contentmarketingstrategie Allerhande:
- Ontwikkelt maandelijks samen met de klant het masterplan en vertaalt dit naar een crossmediaal marketingcontentplan.
- Draagt het contentplan over aan het crossmediale redactieteam en bewaakt deze.
- Draagt zorg voor de oplevering van het creatieve eindproduct conform concept, planning en vastgestelde kwaliteitseisen van alle middelen en uitingen van Allerhande.

Ten aanzien van creatieve contentproductie:
- Werkt samen met strategen en creatieven om tot een goed creatief concept te komen.
- Begeleidt het team in het maken van de vertaalslag van creatief concept naar creatieve content op basis van marketingdoelstellingen en het concept.
- Bepaalt de grenzen van kwaliteit aan de hand van de strategie en de begroting.
- Beoordeelt de totale contentcreatie op samenhang en inhoudelijke kwaliteit.

Profiel

- hbo/wo
- minimaal 12 jaar werkervaring in een marketingfunctie
- crossmediale expertise
- ervaren manager en constructieve relatiebouwer
- bewaakt rust binnen het team, evenwichtige en stabiele persoonlijkheid
- financiële basiskennis
- bureauervaring is een pre

MPG. biedt

Een uitdagende baan binnen een enthousiast en gedreven team. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reageren

Mail je cv met motivatiebrief naar hrm@mpg.today, onder vermelding van ‘vacature Head of content / client content director / voor- en achternaam’. De sluitingsdatum is 2 mei 2018.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dolly van den Akker, Business Director MPG. Nederland (020) 547 36 00 / dolly.van.den.akker@mpg.today

www.mpgtoday.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie