[Vacatures] MediaCom zoekt een Client Lead
01-08-2019 16:18:53 | Door: David de Jong | hits: 5817 | Tags:

Ben je op dit moment een aantal jaren werkzaam als Communications Planner/Campaign Lead en toe aan de volgende stap? MediaCom zoekt per direct naar een Client Lead.

In deze rol ben je primair verantwoordelijk voor het continue optimaliseren van de klanttevredenheid, het (mede) ontwikkelen en bewaken van de media-strategische koers van de merken van klanten en de effectieve aansturing van een klantenteam. Daarnaast ben je ook (mede)verantwoordelijk voor de uitvoering van deze campagnes.

De focus van deze functie is derhalve een combinatie van media-stratechische ontwikkeling en client service. Klantrendement, mediaperformance en process management behoren tot de verantwoordelijkheidsgebieden van de Client Lead.

Taken en verantwoordelijkheden:

1. Het (mede) ontwikkelen van media-strategische aanbevelingen. Op de grootste klanten wordt daarbij intensief samengewerkt met een Strategy Director, op de overige klanten heeft de Client Lead zelf de regie.
2. Ontwikkelen van innovatieve, effectieve en geïntegreerde communicatie- & media oplossingen.
3. Optimale klanttevredenheid door het continue ontwikkelen van de dienstverlening en deze af te stemmen op de wensen en behoeften van klanten; volledig geïntegreerd aansturen en aanwenden van de beschikbare mensen en tools in de gehele organisatie (inclusief GroupM) om de doelstellingen van klanten te realiseren.
4. Continue bewaken van - en sparren met klanten over - de strategische koers voor de merken van alle klanten binnen het klantenpakket.
5. Operationeel leiding geven aan - en aansturen en ontwikkelen van - een klantenteam met specialisten (planners) op het gebied van Communications Planning, AV, Digital (social & search) en de partners waarmee MediaCom samenwerkt.
6. Bijdrage aan new business projecten & initiëren van de verbreding van werkzaamheden voor bestaande klanten.

Wie zijn wij?

MediaCom

MediaCom verzorgt de marketingcommunicatiestrategie, -planning, -inkoop en - onderzoeken voor zeer uiteenlopende adverteerders, waaronder PON, Danone, GSK, UPI, Sony, AKZO Nobel en H&M. MediaCom bestaat uit circa 90 collega’s en is onderdeel van de grootste groep van communicatie adviesbureaus ter wereld, WPP en is een van de grootste én snelst groeiende bureaus van Nederland.

Bij MediaCom geloven wij dat alle communicatie met elkaar verbonden is, systeemdenken noemen we dat. Wij streven naar het optimaliseren van het gehele communicatiesysteem van een merk, niet de afzonderlijke componenten.

Wij vragen

 • HBO / WO werk- en denkniveau; opleiding in communicatie en/of commerciële economie is een pré, passie voor media en communicatie een vereiste;
 • Minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring, waarvan ervaring met digitale media (planning) een must is;
 • Kennis van (digitale) media en communicatiesystemen is een must;
 • Overtuigingskracht en presentatie skills;
 • Klant- & resultaatgericht;
 • Goed ontwikkelde analytische en strategische vaardigheden;
 • Team player met leiderschapskwaliteiten;
 • Contactueel, communicatief & sociaal vaardig;
 • Goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift;


Wij bieden

 • We hebben een klantportfolio waar je blij van wordt en waarvan sommigen tot de grootste klanten wereldwijd behoren;
 • Open communicatie en een goede werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn;
 • Groot internationaal netwerk (MediaCom, GroupM, WPP);
 • Goede arbeidsvoorwaarden & ontwikkelmogelijkheden;
 • We werken met betrokken en enthousiaste collega's en met de beste business partners, creatieve bureaus en exploitanten in de markt.


Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren.Klik hier om te reageren en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.mediacom.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie