[Vacatures] Mediahuis zoekt een Design Lead bij Wayne Parker Kent
31-08-2020 13:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 6779 | Tags:

Mediahuis is per direct op zoek naar een:

Design Lead bij Wayne Parker Kent

We zoeken een Design Lead met ruime ervaring aan bureauzijde die ons creatieve team komt versterken. Leidinggevende ervaring binnen designteams is een pre. Brede ervaring in digital design is een must.

Wat is er aan de hand?

We zoeken een Design Lead die ons creatieve team versterkt. Een voorvrouw of -man voor ons designteam. Een beeldenbaken in de storm van onze organisatie. Een aanspreekpunt voor alle designdingen.

Wat doet die Design Lead dan op een dag?

Je bepaalt en bewaakt de visuele standaarden van ons werk. Het werk voor klanten. De marketinguitingen van het bureau. Alles gaat langs jou, eh, bureau. Je bent de Adobe Yoda die de afdeling op het gebied van beeldredactie, design en art direction de juiste weg kan wijzen. Soms moeten dingen bewegen. Dus ervaring met video en motion graphic design is een must.

Wat moet ik dan concreet kunnen?

Aangezien we bij Wayne Parker Kent een beetje gaan schubben van managers, ben je als Design Lead meewerkend voorman/vrouw. Je stuurt je designcollega’s inhoudelijk aan, maar zal zelf ook met d’n poten in d’n spreekwoordelijke klei meebeuken op fantastische ideeën en campagnes. Het ontwikkelen van huisstijlen, het straktrekken van presentaties, het ontwikkelen van standaarden als het gaat om designwerk. Jij bent de girl of guy die het doet.

Het is dus zaak dat je zelf dingen kan. Wijzen op een scherm is leuk, maar achter de machine kruipen en zelf poetsen is wat we nodig hebben. Als Design Lead ben je daarnaast verantwoordelijk voor innovatie in design. Verfrissende proactieve ideeën over de manier waarop heel Wayne Parker Kent met beeld, design en art direction omgaat. Die willen we van je horen. Of eigenlijk zien, dus.

Hoe ziet dat team er dan uit en met wie werk ik samen?

Je bureaustoel staat middenin de afdeling Creatie. Je werkt samen met andere creatives. Iedere met een eigen specialisme. Video, design, concept, jongleren. Ze kunnen allemaal wel wat. Samen brengen jullie iedere briefing van debrief naar voorstel en oplevering.

Wat vinden jullie los van een cv belangrijk in een nieuwe collega?

We zijn een bureau dat ambitie combineert met een gezonde dosis fun. Zelfstandig werken en ownership tonen. Weinig hiërarchie. Veel lol. We verwachten van elkaar dat we een stap verder zetten dan onze functieomschrijving en iedereen bij Wayne Parker Kent bouwt mee aan het bureau. De koers wordt bepaald en gevaren door de bemanning. That’s you. Trek je mond dus open.

 

Wat heb ik nodig om die bureaustoel te vullen?

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring bij soortgelijke bureau’s.
 • Je vindt het leuk om je ideeën aan klanten te presenteren en je hebt hier ook aantoonbare ervaring in.  
 • Aansturende ervaring is een pre.
 • Je kan zelfstandig ideeën conceptualiseren en vormgeven.
 • Je kent de Adobe Suite als je broekzak.
 • Aantoonbare ervaring met video en motion graphic design
 • Je staat graag met je poezelige poten in de klei. Meewerken boven alles.

 

Wat valt er te halen?

 • De kans om mee te bouwen aan een internationaal reclamebureau dat dingen anders doet dan je leert op de vakschool.
 • Een werkplek in hartje Amsterdam.
 • Een leuke groep collega’s met een grenzeloze collectieve ambitie (en dorst).
 • De kans om vette dingen te maken voor merken zoals Samsung, Bacardi, Henkel en FedEx.
 • Het stempel van WPK-er.
 • Een salaris.

 

Heb je interesse?

Klinkt dit als jouw plek om (verder) te groeien? Laat dan van je horen! We ontvangen heel graag jouw cv met een korte maar krachtige motivatie. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Onze afdeling recruitment hoort ze graag! Je kunt ons op allerlei manieren bereiken, per telefoon op 088-8247721, via WhatsApp of op e-mailadres recruitment@mediahuis.nl. Solliciteer hier.

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie