[Vacatures] NRC Media zoekt een Chef Audioredactie
08-06-2020 10:05:00 | Door: Pie Kamau | hits: 9801 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Chef Audioredactie

NRC Media zoekt een chef voor haar audioredactie. We zoeken een ervaren audiojournalist met aantoonbare technische kennis. Leidinggevende ervaring is een pré.

Verantwoordelijkheden:

Als Chef Audio sta je aan het hoofd van een redactie bestaande uit producers, editors en presentatoren. Inhoudelijk ben je medeverantwoordelijk voor alle journalistieke audio die NRC maakt. Daaronder vallen onze podcasts NRC Vandaag, NRC Haagse Zaken en NRC Onbehaarde Apen, op zichzelf staande series en andere vormen van audio. Daarvoor werk je nauw samen met de chefs van verschillende deelredacties en met individuele redacteuren. Waar nodig ondersteun je hen.

Je overziet de productie, helpt onderwerpen en invalshoeken te bepalen en bent klankbord voor individuele makers. Ook coördineer je redactiebrede projecten. Uiteraard voer je plannings- en beoordelingsgespreken, begeleid je mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en draag je zorg voor het redactiebudget.

In nauwe samenwerking met de hoofdredactie help je om de audiojournalistiek van NRC zowel inhoudelijk als zakelijk uit te bouwen. Je volgt bredere ontwikkelingen in het audiolandschap op de voet en kijkt graag vooruit. Het zal mede aan jou zijn om de journalistieke formule van NRC in audio door te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat onze podcasts groeien in luisteraantallen.

Vaardigheden:

  • Je hebt ruime journalistieke ervaring en verschillende soorten audioverhalen gemaakt. Je combineert een scherp oog voor nieuws met gevoel voor langzamere onderwerpen.
  • Je weet precies hoe een (verhalende) podcast tot stand komt. En hoe niet. Je bent iemand die eigenwijs denken en experimenteren stimuleert. Je schept creatieve ruimte, bent energiek en bewaart rust in een stressvolle omgeving. Je weet deadlines te stellen en te halen en bent altijd bereid zelf nog bij te springen als een aflevering een keer anders loopt dan gepland.
  • Idealiter heb je ervaring in een leidinggevende rol, het liefst op een redactie. Je weet hoe je een team aanstuurt en motiveert. Daarbij weet je mensen met elkaar te verbinden zowel binnen het team als daarbuiten: je bent communicatief sterk.
  • Ook ben je kritisch en hou je van vragen stellen. Waarom moeten we dit verhaal vertellen? Wat is de meerwaarde van audio hier? Waarom zou dit onderwerp eigenlijk niet kunnen als podcast?
  • Je voelt je thuis bij de liberale uitgangspunten van bij NRC. Je staat voor onze journalistiek en hebt een helder beeld van hoe NRC zou moeten klinken. Je bent bovenal niet bang daarover altijd een constructieve discussie aan te gaan.

 

Wat bieden wij?

Een fulltime functie voor 38 uur per week op contractbasis tegen een marktconform salaris. Je werkt op de redactie in Amsterdam, een ambitieuze en innovatieve omgeving.

Wie zijn wij?

NRC Media is de uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl, verschillende webwinkels en apps. We zijn een jong bedrijf, maar we beheren cultureel erfgoed. Met kwaliteitsjournalistiek richten wij ons op de beslisser van vandaag en morgen. Onze lezers en luisteraars zijn in het algemeen hoogopgeleid, kapitaalkrachtig, autonoom en hebben een open wereldbeeld.

Met onze journalistiek willen wij onze lezers, kijkers en luisteraars de kans geven hun eigen mening te vormen, wij zijn er niet om onze eigen mening op te dringen. Bij NRC Media werken ruim 350 mensen. De redactie en uitgeverij zorgen er samen voor dat er elke dag prachtige journalistieke producties te vinden zijn in onze kranten, apps en online.

Opdracht

Voeg bij je sollicitatie de volgende opdracht. Kies een recente week waarin al onze podcasts zijn verschenen. Beluister ze en:

  • Beschrijf welke aflevering je het meest is bijgebleven en waarom.
  • Beschrijf welke aflevering je anders had aangepakt en waarom. Vertel vooral ook wat je anders had gedaan.
  • Beschrijf welk onderwerp we die week hebben gemist en wat je daarmee had willen doen.
  • 4Schrijf een elevatorpitch voor een nieuwe podcast. Wat moeten we zo snel mogelijk doen en waarom?

 

Wil je solliciteren?

Solliciteer dan uiterlijk 12 juni met je motivatie, CV en onderstaande opdracht. Sollicitanten met een diverse achtergrond worden van harte aangemoedigd te solliciteren, NRC streeft naar een brede, inclusieve redactie. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Harrison van der Vliet, vanuit de hoofdredactie verantwoordelijk voor audio, via h.vandervliet@nrc.nl of solliciteer hier

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie