[Vacatures] VICE.com zoekt freelance Social Manager
14-03-2019 09:42:00 | Door: Marianna Beets | hits: 5274 | Tags:

VICE is een van de snelst groeiende jonge mediamerken ter wereld. Wij bestaan uit een verzameling van fanatieke, jonge en creatieve schrijvers, art directors, fotografen en regisseurs, die actief zijn in de productie en distributie van websites, tijdschriften, films, dvd’s, boeken, televisie en muziek.

VICE.com zoekt een freelance

Social Manager

Rol

Als Social Manager ben jij verantwoordelijk voor de groei van het bereik op de social kanalen van VICE.com. Je weet precies wat de VICE-doelgroep bezighoudt, hoe je de doelgroep kan bereiken middels zelf geproduceerde (video) content. Jij begrijpt dat de social kanalen van VICE een belangrijk instrument zijn om het VICE merk te verstevigen en verder uit te bouwen. Jij bent de tone of voice van VICE en weet vlijmscherp wat past bij VICE en wat juist niet. Met je redactionele ervaring weet je slimme begeleidende teksten te schrijven, passend bij de betreffende kanalen.

Als Social Manager werk je dagelijks samen met de redactie, struin je het internet af, verzin je social content en maak je deze ook. Je bent continue op zoek naar hoe  je de meest engaging en vermakelijke social content kan produceren. Daarnaast beschik je over een breed netwerk die in te zetten is voor creatieve producties of ben je in staat deze aan te leggen door je open manier van communiceren. Je legt verantwoording af aan de Marketing Manager.

Taken

- Het groeien van de social kanalen van VICE.com op KPI’s zoals het verder uitbouwen van een loyale fanbase en engagement per post.
- Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied, zodat je weet wat werkt en wat niet werkt. Daarnaast ken je de media tactics op social en houd je nieuwe toepassingen van Instagram en Facebook nauwlettend in de gaten.
- Het invullen van de VICE.com social contentkalender voor de verschillende sociale kanalen zoals Facebook, Instagram en You Tube.
- Het produceren van de door jouw bedachte (video) ideeën en het tot uitvoering brengen van de contentkalender.
- Het strategisch promoten van de door jouw geproduceerde social content door gebruik te maken van bijvoorbeeld de Facebook Ad Manager.
- Het schrijven van wervende social teksten, passend bij VICE.com en de tone of voice.
- Het selecteren en bewerken van beeld om social content te ondersteunen en de effectiviteit te vergroten. Onderdeel hiervan is het briefen van de Motion Graphic Designer.
- Je bent de ogen en oren van VICE op social media en identificeert potentiële onderwerpen voor de VICE-kanalen.
- Het bedenken en creëren van nieuwe social content en campagnes, met als doel om onze sociale kanalen te laten groeien.
- Het rapporteren op groei van de sociale kanalen en prestaties van de content.

Requirements

- Afgeronde relevante hbo of wo-opleiding, in de richting van (nieuwe) media of communicatie.
- Minimaal 3 jaar aantoonbare professionele werkervaring met social media, bij voorkeur opgedaan in een mediabedrijf of een jongeren lifestyle merk.
- Ervaring in het schrijven van copy voor verschillende platforms en contenttypes. Ervaring als online redacteur is een pre.
- Ervaring in social advertising. Je kan zelfstandig campagnes opzetten.
- Je kan uit de voeten met beeldbewerkingsprogramma’s zoals Adobe Creative Cloud en After Effects.
- Je bent kritisch, creatief, analytisch ingesteld, nieuwsgierig en hebt originele ideeën.
- Je beschikt over goede projectmanagement skills en je hebt van nature een proactieve houding.
- Je kan werken met social monitoring en reporting tools en weet de data om te zetten in inzichten die je helpen de groeidoelstellingen te behalen.
- Je hebt een tomeloze interesse in (sub)cultuur.
- Aantoonbare affiniteit met de inhoud van de kanalen van VICE.

Solliciteren

Graag ontvangen we jouw Nederlands geschreven motivatie met CV. Klik hier om te solliciteren op deze functie. 

www.vice.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie