[Vacatures] WAVEMAKER zoekt Digital Strategist
27-03-2019 14:06:00 | Door: David de Jong | hits: 5717 | Tags:

WAVEMAKER is een Media, Content en Technology Agency in Amsterdam, waarbij content in het hart van onze propositie staat. Wij verzorgen het gehele media- en/of contenttraject voor grote toonaangevende bedrijven en mooie merken. Van strategie tot concept, digitale creatie en influencer marketing. Zowel off- als online. Dat doen wij onder meer voor IKEA, Vodafone, Nivea, Scotch & Soda, Netflix en IAMSTERDAM.

WAVEMAKER is op zoek naar een Digital Strategist

Wij zoeken

Als Digital Strategist is jouw primaire taak het adviseren en uitdagen van klanten op het gebied van digitale marketing met als doel hun marketing en communicatiedoelstellingen te bepalen en te behalen. Door jouw ervaring aan bureau, consultancy en/of klantzijde kun jij je klanten inspireren en adviseren over de ongekende mogelijkheden van digitale technologieën. Hierbij werk je op het snijvlak van content, media en technologie met als doel het optimaliseren van de consument ervaring in verschillende fases van de klantreis.

Wie ben jij?

Je bent een gedreven, overtuigend en inspirerend persoon die optimaal presteert binnen een team. Je ziet het als een uitdaging om creatief en onderscheidend te zijn. Je volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van digital marketing. Je signaleert commerciële kansen waarbij new business development en innovatie centraal staan. Je kunt meepraten over media en communicatiestrategieën en bent bekend met de huidige en ‘nieuwe’ vormen van digitale marketing. Je bent in staat om interne briefings te schrijven en scrum sessies te leiden waarbij digitale strategie & tactische doorvoering snel tot leven wordt gebracht. Deze strategieën en plannen beïnvloeden niet alleen het business resultaat van onze klanten op een positieve wijze maar leveren ook een bijdrage aan de ambitieuze groeidoelstellingen van WAVEMAKER.

Wat ga je doen?

Als Digital Strategist ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de digitaal strategische advisering sturend op KPI’s variërend van branding, engagement, sales en loyaliteit. Je adviseert klanten over de (on)mogelijkheden van digitale technologieën bij het behalen van de beoogde resultaten. Daarnaast bouw je samen met de klantenteamleden sterke relaties op met de klant en relevante andere (bureau) partners van de klant. Je identificeert belangrijke ontwikkelingen die impact hebben op het resultaat van jouw klant portfolio. In teamverband formuleer je hypotheses gebaseerd op (nieuwe) inzichten/patronen om oplossingen te ontwikkelen en campagnes te optimaliseren. Je werkt nauw samen met Client Teams, specialisten & techneuten van Greenhouse en data-analisten en creatieven. Je exploiteert de ter beschikking staande research instrumenten en inzet van het bredere strategische diensten binnen de WPP groep.

Wat wij bieden

 • Grote (internationale) merken en klanten om voor te werken;
 • Een zelfstandige rol met veel vrijheid;
 • Werken binnen een energiek en ambitieus team;
 • Professionele en internationale omgeving met (persoonlijke) groei- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een internationaal kennisnetwerk op het gebied van (digitale) media;
 • Vrijdagmiddagborrels met 100+ leuke collega’s.


 
Wat wij vragen

 Opleiding

 • HBO / WO werk- en denkniveau
 • Opleiding in communicatie, psychologie en/of commerciële economie is een pré, passie voor data en insights, marketingcommunicatie, technologie en menselijk gedrag een vereiste


Werkervaring, vaardigheden & persoonskenmerken

 • 8+ jaar media en/of marketing services ervaring bij (digitaal) bureau, consultancy of adverteerder op het gebied van online marketing
 • Strategisch inzicht en kennis van online marketing technologieën
 • Vaardig met data, tools & systemen. Kennis van marketing science
 • Basiskennis van marketing en advertising landscape
 • Goede beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift


Interesse?

We nodigen je graag uit om te solliciteren. Klik hier en stuur ons je cv en je persoonlijke motivatie. Ben jij degene die ons versterkt in het realiseren van onze ambities? Dan maken we graag kennis met je: we bellen je voor een eerste kennismaking en/of nodigen je uit op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Alle vacatures van Wavemaker vind je hier.

www.wavemaker.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie