[Vacatures] ZenithOptimedia zoekt een Research/Data Scientist
08-04-2016 14:13:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3425 | Tags:

Wij zijn op zoek naar een

 

Research/Data Scientist (fulltime)

 

Heb jij een passie voor onderzoek en voor data, ben je nieuwsgierig van aard en heb je minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van data-analyse, onderzoek en/of het genereren van insights? Dan is de functie van Research/Data Scientist bij ZenithOptimedia echt iets voor jou!

DE BAAN

Als Research / Data Scientist houd je je bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van analyses die onze klanten helpen inzicht te verkrijgen in het totale traject van communicatie. Je werkt hierbij samen met de strategen om de beste inzichten op mens, merk, markt en media te vinden en hiermee waarde toe te voegen aan communicatieplannen.
In het begin stadium van het communicatieproces houd je je bezig met het genereren van insights op het gebied van onder andere de consumer journey van onze klanten. In de volgende fase van het proces houd je je bezig met de evaluatie van communicatie op basis van bijvoorbeeld tracking data, search data en social trends. Je voert dus analyses uit op data uit diverse bronnen. Belangrijk onderdeel is van de functie is het connecten van de dots, met andere woorden het  verkrijgen van insights uit de diverse beschikbare databronnen en daar dan chocolade van maken.

Het betreft een nieuwe functie binnen een team van researchers en data-analisten en je krijgt veel vrijheid om zelf invulling te geven aan je rol. De rol van data wordt steeds groter en diverser en wij hebben daardoor ruimte voor een Research / Data Scientist die vanuit de big data hype smart data voor onze klanten kan creëren. Je rapporteert aan de Research Director.

Werkzaamheden:

 • Strategie en klanten ondersteunen met advies over de mogelijke insights die vanuit data geleverd kunnen  worden
 • Zelfstandig opzetten, uitvoeren en rapporteren van data-analyses, bijvoorbeeld predictive modelling;
 • Zelfstandig opzetten, uitvoeren en rapporteren van effectonderzoek.
 • Maar ook het ontwikkelen van nieuwe data- en dashboarding oplossingen behoren tot je takenpakket


JIJ

Onze ideale kandidaat beschikt over de volgende ervaring en eigenschappen:

 • Kennis van statistiek op HBO- of academisch niveau;
 • Ervaring met econometrische modelling;
 • Ervaring met het bouwen van voorspelmodellen in statistische tools (zoals bv SAS, SPSS   Modeler, R)
 • Ervaring met reporting / dashboardingtools (zoals Tableau) is een pre;
 • Ervaring met communicatie-effectonderzoek is een pré;
 • Bent communicatief, oplossingsgericht en klantgericht. Daarnaast blink je uit in samenwerking en neem je graag het initiatief en daarbij heb je uiteraard uitstekende analytische vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift.

WIJ

ZenithOptimedia is nationaal en internationaal een toonaangevend mediabureau en werkt voor mooie merken als L’Oréal Paris, Nestlé, Garnier, LVMH, Mercedes, LOI, Puma, Guhl en Triodos Bank. ZenithOptimedia adviseert over en begeleidt opdrachtgevers bij alle paid, owned en earned media en allerlei andere vormen van communicatie. ZenithOptimedia is gevestigd in Amstelveen, aan de rand van Amsterdam met 90 getalenteerde medewerkers.

WIJ BIEDEN

Veel eigen verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. Je werkt met een gezonde mix van jonge talenten en professionals waar je van kunt leren en je werkt voor nationale en internationale A-merken. Een collegiale werksfeer waar hard wordt gewerkt aan succesvolle campagnes.

We hebben marktconforme secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen, pensioenregeling, gezamenlijke lunch, vrijdagmiddagborrels, social events, sportactiviteiten en flexibele start- en eind werktijden.

INTERESSE?

Herken je jezelf in het genoemde profiel? Stuur dan een motivatiebrief en je cv naar werken@zenithoptimedia.nl ter attentie van Wiebe van Eijsden, HR Assistent o.v.v. Research/Data Scientist. Voor meer informatie kun je Wiebe bereiken via telefoonnummer 020-4062 2988.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.zenithoptimedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie