Verkoopplatform freelance diensten, Pitchezz, gelanceerd
31-08-2017 08:56:00 | Door: Katja Brokke | hits: 2288 | Tags:

De marktplaats voor diensten, Pitchezz, wil tobbende freelancejournalisten in Nederland aan een hoger inkomen helpen. Via de website kunnen ze makkelijker in contact komen met het groeiend aantal organisaties en bedrijven dat verhalen, persberichten, teksten en andere content nodig heeft.

Uit de Monitor Freelancers en Media 2016, die begin dit jaar in opdracht van diverse beroepsorganisaties voor journalisten werd opgesteld, blijkt dat ruim 40 procent van de 5600 freelance journalisten in Nederland amper kan rondkomen. Vooral jonge freelance journalisten en fotografen leverden volgens het onderzoek fors aan inkomen in. Uit de Monitor blijkt ook dat steeds meer freelancers voor niet-journalistieke opdrachtgevers werken en dat is precies waar Pitchezz hen mee wil helpen.

Nu steeds meer merken en bedrijven zich toeleggen op contentmarketing, groeit de vraag naar journalisten en tekstschrijvers die blogs en advertorials, verhalen voor eigen magazines, teksten voor websites, folders, brieven en white papers kunnen schrijven.

Robert van der Laan, Sharp Blue Media: "Bedrijven en organisaties zijn op zoek naar mensen die content kunnen creëren en komen dan vaak bij journalisten uit. Via ons platform kunnen zij hun inkomen verhogen. Wij doen de promotie en de reclame. Daardoor groeit het aantal diensten dat wordt afgenomen, groeit het platform en groeien de inkomsten van de ZZP’ers."

Het internetplatform is een soort Bol.com. Pitchezz verkoopt tegen vaste prijzen diensten op allerlei gebieden, van lifestyle en gezondheid tot ICT, van financiën tot media. Iemand koopt een dienst en betaalt vooruit. Pas als die dienst naar tevredenheid geleverd is wordt er uitbetaald aan de freelancer. Pitchezz houdt een klein percentage in op die transactie.

Van der Laan: "Wij blijven ertussen zitten en lossen eventuele problemen op, waardoor er geen risico voor klanten is en verkopers zeker weten dat ze betaald krijgen. Voor de freelancers is het aanbieden van diensten gratis. Als ze goed werk leveren stijgen ze in de ranking. Zo helpen wij mensen via ons kanaal meer inkomen uit de markt te halen."

www.pitchezz.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie