Vestiaire Collective marktleider tweedehands luxe en premium mode
25-01-2017 09:06:03 | Door: Marianna Beets | hits: 2852 | Tags:

Vestiaire Collective, Europees marktleider op het gebied van tweedehands luxe en premium mode, maakt bekend dat een financieringsronde van 58 miljoen euro voor het realiseren van internationale groei en het versterken van de operationele capaciteit is voltooid. De ronde wordt geleid door de nieuwe investeerder Vitruvian Partners, die zich meer wil richten op de Franse markt. De huidige grootaandeelhouders Eurazeo en Idinvest Partners namen ook deel en versterkten hun steun aan het bedrijf.

Vestiaire Collective is opgericht in oktober 2009 en heeft sindsdien meer dan 116 miljoen euro aangetrokken. Deze belangrijke nieuwe financieringsronde bevestigt het vertrouwen van de investeerders in de grote wereldwijde kansen voor het bedrijfsmodel van Vestiaire Collective en zorgt ervoor dat de internationale bedrijfsactiviteiten sneller kunnen worden uitgebreid.

Het wereldwijde succes is te danken aan een unieke formule: Vestiaire Collective is de marktplaats voor en door consumenten waar 100% van de producten fysiek gecontroleerd worden door een team van experts. Deze kwaliteitscontrole maakt het platform uniek.

Vestiaire Collective heeft de afgelopen vier jaar een stabiele, sterke groei doorgemaakt. Het bedrijf zal de middelen gebruiken om verder te groeien, om zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten te ontwikkelen, waar het spoedig dezelfde leidende positie wil verwerven als in Europa, en om uit te breiden naar de APAC-regio, waar de eerste resultaten inmiddels bevestigen dat het model ook daar succesvol kan zijn.

Vestiaire Collective is uitgegroeid tot de onbetwiste Europese marktleider op het gebied van tweedehands luxe en premium mode.

Vestiaire Collective is sinds 2015 actief op de Amerikaanse markt en heeft zich in de afgelopen 18 maanden in deze regio ontwikkeld tot een vooraanstaande en specialistische onderneming in de markt voor tweedehands luxegoederen en mode. Een deel van de aangetrokken middelen zal worden gebruikt om sneller de positie in deze markt te versterken.

Sébastien Fabre, oprichter en algemeen directeur van Vestiaire Collective: "Door te investeren in een nieuwe financieringsronde ondersteunen onze nieuwe en bestaande investeerders ons bedrijfsmodel en laten ze zien vertrouwen te hebben in ons enorme internationale groeipotentieel. Ze verstrekken ons de middelen voor organische en mogelijk niet-organische groei, om onze leidende positie in Europa te versterken en een even snelle groei na te streven in de VS en daarnaast nieuwe, veelbelovende markten zoals Azië-Pacific te betreden. Ik wil al onze investeerders en in het bijzonder Eurazeo en Idinvest Partners bedanken voor hun voortdurende steun en ik verwelkom met veel plezier Vitruvian als nieuwe aandeelhouder. In de afgelopen acht jaar hebben we een constante en indrukwekkende groei gerealiseerd, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we onze ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van tweedehands luxe en premium mode kunnen waarmaken."

www.vestiairecollective.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie