Viva doet onderzoek naar taboe vaginale klachten
06-02-2018 12:49:00 | Door: Katja Brokke | hits: 4784 | Tags:

Uit onderzoek* blijkt dat ruim de helft (53%) van de vrouwen weleens last heeft van vaginale klachten. Op basis van het onderzoek ging de Viva-redactie opzoek naar de verhalen achter deze cijfers. Waarom is het thema nog altijd zo’n taboe? Waarom gaan de meeste vrouwen met bijvoorbeeld een jeukend oog wel direct naar de huisarts, maar stellen ze dat bij jeuk aan de vagina zo lang mogelijk uit?

Debby Gerritsen, hoofdredacteur van Viva: "Wij willen als Viva maatschappelijk relevante issues aan de kaak stellen en een rol spelen in het doorbreken van taboes door verhalen van vrouwen te delen en experts aan het woord te laten. Bijvoorbeeld op Viva online, via social media en natuurlijk in ons weekblad. Daarvoor gebruiken we onze eigen ervaringen, maar laten we ook voorafgaande aan de publicatie, onderzoek uitvoeren naar onderwerpen die doorgaans onderbelicht blijven."

Door de uitgebreide reportage in Viva 6 willen ze dit onderwerp op de kaart te zetten en het taboe eromheen doorbreken. Viva 6 ligt met twee verschillende covers in de winkel.

*Het onderzoek is uitgevoerd door Motivaction in opdracht van weekblad Viva onder vrouwen in de leeftijd van 20 – 45, 508 respondenten.

www.viva.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie