Vlaamse VRT annuleert binnenevenementen met publiek tot 31 maart
11-03-2020 16:05:00 | Door: David de Jong | hits: 6642 | Tags:

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft besloten om alle publieksevenementen met veel mensen in binnenruimtes tot en met 31 maart 2020 te annuleren.

De VRT noemt dit een drastische maatregel maar doet dit uit bezorgdheid voor de gezondheid van mensen. De VRT-directie volgt de situatie op de voet op en beslist in nauw overleg met de experts van de FOD Volksgezondheid. Het gaat om onder meer muziekevenementen rondom de radiozender MNM zoals UrbaNice Battle of talents en MNM BAck tot the 90s & 00s, maar ook een Smaaktestdag.

Bij opnames en live uitzendingen met publiek zal de VRT minder mensen toelaten en ze verder uit elkaar laten zitten. Ook zijn rondleidingen in het VRT-gebouw in Brussel voorlopig niet meer mogelijk.

De VRT moet nog beslissen over het klassieke muziek-evenement Klarafestival, het 30-jarig bestaan van Samson & Gert en evenementen als Kom op tegen Kanker.

Elk land en zelfs elke regio gaat anders om met de gevolgen van het Corona-virus. In Nederland zijn alleen in Noord-Brabant evenementen met meer dan duizend personen niet toegestaan. In Nederland vrezen velen dat het Eurovisiesongfestival in Rotterdam niet door kan gaan.

www.vrt.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie