Vrij Nederland presenteert Detective & Thriller Gids en Thriller van het jaar
09-06-2017 12:30:00 | Door: Marianna Beets | hits: 3488 | Tags:

Zijn bloedige plan van Graeme Macrae Burnet is uitgeroepen tot Thriller van het Jaar. Het ‘genre-overstijgende’ en ‘onvergetelijke 19de-eeuws rechtbankdrama’ werd gekozen uit honderden nieuwe spannende boeken, die allemaal zijn besproken in de zojuist verschenen Detective & Thriller Gids.

Gisteravond werd de Thriller van het Jaar bekend gemaakt tijdens de presentatie van de Detective & Thriller Gids. Juryvoorzitter was Boris Dittrich, voormalig strafrechter, oud-politicus en Advocacy Director bij Human Rights Watch.

Zijn bloedige plan won de titel VN-Thriller van het Jaar vanwege de scherpe analyse van misdaad en schuldvraag in de 19de eeuw, die doet denken aan series als Making a Murderer en Serial, maar ook aan Trump en zijn alternative facts. De juryleden vond het een boek dat boven het genre uitstijgt en dat je bijblijft — precies de eigenschappen die een winnaar volgens Vrij Nederland moet hebben.

De Detective & Thriller Gids verschijnt als special van Vrij Nederland en ligt nu in de winkel, met alle recensies, verhalen en interviews, en als online presentje een Sherlock Holmes-luisterverhaal.

VN-Thriller van het Jaar

Graeme Macrae Burnet Zijn bloedige plan

De finalisten

Frederik Baas Dagboek uit de rivier
Roel Janssen Alles verloren
Daniel Cole Ragdoll
Tony Schumacher Tijden van duisternis
Anders Roslund en Börge Hellström Drie minuten
Anders Roslund en Stefan Thunberg Bloedbroers
Sharon Bolton Kleine zwarte leugens

www.wpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie