Warner Music neemt Spinnin’ Records over
08-09-2017 09:31:00 | Door: Marianna Beets | hits: 2879 | Tags:

Warner Music Group (WMG) kondigt de overname aan van Spinnin' Records. Spinnin' Records, opgericht in 1999, is gevestigd in Nederland en is tevens de thuisbasis van een succesvolle muziekuitgeverij en een managementbureau.

Artiesten die momenteel getekend zijn bij Spinnin’ Records zijn onder meer: Alok, Bassjackers, Bob Sinclar, Chocolate Puma, EDX, Fedde Le Grand, KSHMR, Lucas & Steve, Mike Williams, Oliver Heldens, Quintino, Sam Feldt, Sander van Doorn, Throttle, Tujamo en Watermät.

Sinds de lancering heeft het label muziek uitgebracht van wereldsterren als Afrojack, Armand van Helden, Martin Solveig, Martin Garrix, Nicky Romero, Tiësto en Yellow Claw.

Spinnin’ Records biedt daarnaast onderdak aan tal van sub-labels waaronder Tiësto’s Musical Freedom, Don Diablo’s Hexagon en Oliver Heldens’ Heldeep Records. 

Spinnin’ Records zal als een zelfstandige onderneming worden gerund binnen WMG door medeoprichter Roger de Graaf als CEO, in nauwe samenwerking met Bart Cools, WMG’s EVP Global A&R en Marketing, Dance Music. Medeoprichter Eelko van Kooten heeft besloten het bedrijf te verlaten om zijn interesses in andere vakgebieden verder te ontplooien.  

Roger de Graaf, CEO en medeoprichter van Spinnin’ Records: “Spinnin’ heeft het perfecte onderkomen gevonden bij Warner Music. Max, Stu, Bart en het team geloven echt in onze cultuur, werkwijze en inzet rondom de ontwikkeling van artiesten. Zij delen onze visie over de groeimogelijkheden voor Spinnin’ door grotere kansen te creëren voor onze artiesten en hun muziek.  De afgelopen jaren zijn heel succesvol geweest en terwijl we uitkijken naar de volgende fase, wil ik onze dierbare vriend Eelko van Kooten namens het hele team bedanken, voor alles wat hij voor ons bedrijf, artiesten en onze industrie heeft gedaan. Zijn kennis en leiderschap hebben veel betekend en hij zal dan ook voor altijd deel uitmaken van de Spinnin’ familie.”

Max Lousada, Chairman & CEO, Warner Music UK, die per 1 oktober zal worden benoemd tot WMG’s CEO, Recorded Music: “Warner’s verleden, heden en toekomst draaien allemaal om het creëren van een omgeving waar bijzondere artiesten en ondernemers kunnen excelleren. Daarom ben ik blij Spinnin’ te mogen verwelkomen in onze groeiende familie van muzieklabels, allen met een eigen culturele identiteit. Roger en het team zijn niet alleen wereldleiders op het gebied van dancemuziek, maar ook pioniers in nieuwe manieren van promotie en het bouwen van muziekmerken.  Samen zullen we Spinnin’s wereldwijde netwerk van hit-makers, dj’s, producenten, songwriters en miljoenen gepassioneerde fans verder uitbreiden.”

Eelko van Kooten: “Alle drie de bedrijven zijn volwassen geworden en dat is voor mij een mooi moment om terug te treden. Met gevoelens van trots en vreugde kijk ik terug op 25 mooie jaren in de muziekindustrie. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen samenwerken met zeer getalenteerde artiesten en met een fantastisch team bij Spinnin’ Records. Ik wil hen bedanken voor hun inzet en grenzeloze inspanningen de afgelopen jaren. In het bijzonder wil ik mijn voormalig zakenpartner en beste vriend Roger de Graaf bedanken voor alle uitdagingen, het succes en de lol die we samen hebben beleefd. Terwijl ik uitkijk naar de volgende fase in mijn leven heb ik het volste vertrouwen in het team, dat zij verder zullen groeien en dat Spinnin’ ook in de toekomst succesvol zal zijn.”

www.spinninrecords.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie