Weber Shandwick en Capitola Digital lanceren Wish Maps
01-05-2018 19:58:57 | Door: Max Vlugt | hits: 2649 | Tags:

Make-A-Wish Nederland ziet het al langer: de gemiddelde donateur raakt overweldigd door alle brandhaarden in de wereld. Het is te veel en soms ook te ver van je bed. Om deze compassion fatigue te omzeilen bedacht pr & communicatiebureau Weber Shandwick voor Make-A-Wish Nederland de Wish Maps. Bezoekers kunnen vanaf vandaag op wishmaps.makeawishnederland.org de wensen van kinderen in hun directe omgeving die bij Make-A-Wish Nederland zijn aangemeld. Make-A-Wish Nederland vervult al bijna dertig jaar de wensen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. 

Volgens Make-A-Wish Nederland raakt de gemiddelde donateur de laatste jaren steeds meer overweldigd door alle goede doelen die een beroep op hen doen. Tegelijkertijd blijft de sociale betrokkenheid met de buurt heel groot. Daarom bedacht PR & communicatiebureau Weber Shandwick de Wish Maps: een concept waarmee donateurs wensen van zieke kinderen in hun directe omgeving kunnen vinden en helpen vervullen. Met een financiële bijdrage of door zich in te schrijven als vrijwilliger. 

Donateurs kunnen op de hoogte blijven van de wensvervulling, bijvoorbeeld met behulp van een link naar een digitaal fotoalbum of online registratievideo. De Wish Maps tonen niet alleen de wensen die nog vervuld moeten worden, maar ook wensen die recent vervuld zijn. Digital agency Capitola verzorgde het UI/UX design en de development. Om aandacht te vragen voor de Wish Maps zette Weber Shandwick een free publicity en influencercampagne op.

Dit jaar vervult Make-A-Wish Nederland 600 wensen van ernstig zieke kinderen. De wensen variëren van het maken van een ballonvaart tot een dag ridder zijn. Hoe eenvoudig sommige wensen ook zijn, de vervulling ervan heeft enorme impact op de ernstig zieke kinderen. Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. 

Credits:
Verantwoordelijk bij klant: Jojanneke Verschuur (Communicatie) en Hanneke Verburg (algemeen directeur) | Concept en strategie: Jochem Rotteveel (Weber Shandwick) | Design: Jordy Dings & Rinske van Sonsbeek (Capitola) | Account: Isabel de Bie & Ted Hoogkamer (Weber Shandwick) en Mandy van Wanrooij (Capitola) | UI/UX: Jordy Dings (Capitola)

www.MakeAWishnederland.org
www.WeberShandwick.nl
www.Capitola.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie