Webshop Heroes van start met gratis online lessen voor webwinkeliers
01-02-2016 10:02:00 | Door: | hits: 1736 | Tags:

Het is mogelijk om gratis online lessen te volgen via Webshop Heroes, de eerste e-learningtool speciaal voor webwinkeliers. Op Webshop Heroes leer je over uiteenlopende kennisonderwerpen, zoals zoekmachine-optimalisatie, productpresentatie en wet- en regelgeving. De lessen zijn tot stand gekomen samen met bedrijven die bewezen kennis hebben over deze onderwerpen. Onder andere DHL, ICT Recht, Byte en Stichting Webwinkelkeur doen mee. 

Vincent van Lettow, initiatiefnemer van Webshop Heroes: "Iedereen kan een webshop beginnen, maar vervolgens komt er veel op je af. De verzending, customer care, keurmerken, SEA, en ga zo maar door. Veel ondernemers onderschatten hoe omvangrijk het is om een webshop te runnen." Volgens Van Lettow stopt meer dan de helft van de webshops daardoor binnen vier jaar. "Dat is zonde van de tijd en energie die je in je shop hebt gestopt. Webshop Heroes leert je alles wat je moet weten om een succesvolle webwinkel te runnen."

Uit onderzoek van Webshop Heroes is gebleken dat veel webwinkeliers onbewust onbekwaam zijn op veel deelgebieden waar je als webshophouder mee te maken krijgt. Zo weten ze niet hoe ze goed gevonden kunnen worden door zoekmachines. En ook op het gebied van SEA, productpresentatie en logistiek is er behoefte aan kennis.

Annet Verhoeff van kennispartner DHL Parcel: "Uit ervaring weten we dat logistiek op maat, gericht op gemak voor de ontvanger, zorgt voor een hogere conversie. Maar hoe regel je dat? En waar hebben ontvangers behoefte aan? Om webwinkeliers te helpen, delen we onze kennis via Webshop Heroes."

Via de webapplicatie van Webshop Heroes, beschikbaar via desktop, tablet en mobiel, kunnen gebruikers een gratis account aanmaken. Daarmee kunnen zij hun scores inzien en hun voortgang volgen. De lessen duren tussen de vijf en tien minuten.

Van Lettow: "Door de korte duur is leren via Webshop Heroes laagdrempelig. Tijdens de lunch, 's avonds op de bank of tijdens het koken: je kunt altijd snel bijleren over een onderwerp naar keuze. We bieden praktische kennis, die je direct toe kunt passen."

Het doel van Webshop Heroes is om het aantal webshops dat binnen vier jaar stopt terug te brengen. Van Lettow: "We geloven echt dat er naast Zalando en bol.com ruimte is voor gepassioneerde ondernemers met mooie producten. Met gratis kennis verzameld op één plek, gaan we alle webwinkeliers helpen om super succesvol te zijn."  

www.webshopheroes.com

  

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie