XITE lanceert 4K-televisiezender bij KPN
02-09-2016 14:40:00 | Door: Ton Boom | hits: 6435 | Tags:

XITE heeft een primeur op de Nederlandse televisiemarkt en lanceert als eerste muziekzender wereldwijd een 4K-kanaal. Vanaf nu is het mogelijk om als eerste in Nederland naar muziekvideo’s in 4K-kwaliteit te kijken.

XITE 4K is een nieuw televisiekanaal dat compleet gefocust is op het 24/7 aanbieden van de meest spectaculaire muziekvideo’s in de hoogste beeldkwaliteit, namelijk 100% native 4K Ultra HD met Dolby Digital Audio.

Marius Brok, Director Distribution Partnerships bij XITE Networks: Met XITE 4K haalt de consument het beste uit zijn televisie. Sinds de oprichting van XITE in 2008 innoveert XITE op het aanbieden van muziekvideo’s via televisieplatformen. Geweldig dat we XITE 4K samen met KPN hebben ontwikkeld en gelanceerd.”

In de pilot met geselecteerde KPN-klanten is XITE 4K is nu 24 uur per dag te bekijken voor abonnees die in het bezit zijn van de nieuwe KPN 4K UHD set top box. Marnix Laurs, Director of Content KPN: "We zijn bij KPN erg trots dat wij 4K kunnen aanbieden aan onze testgroep. KPN staat voor innovatie en de introductie van XITE 4K is daarbij een logische toevoeging aan ons aanbod.”

Met XITE 4K brengt XITE muziekvideo’s van internationale en nationale artiesten naar de huiskamer van de consument. Artiesten als Lil’ Kleine, Martin Garrix en Macklemore & Ryan Lewis zijn nu in 4K Ultra HD-kwaliteit te bekijken op kanaal 691 van KPN.

Over XITE
XITE is dé muziektelevisiezender voor jongeren en bereikt, met het 24/7 uitzenden van muziekvideo's, in Nederland, België en Duitsland meer dan 15 miljoen huishoudens.

In 2015 lanceerde XITE Personalised Music Television voor consumenten van Ziggo in Nederland en Unitymedia in Duitsland. Met deze applicatie kunnen gebruikers een eigen muziekzender creëren. Binnenkort is de applicatie beschikbaar in alle zenderpakketten. Daarnaast organiseert XITE de XITE Awards, waarbij zowel nationale als internationale artiesten worden bekroond voor hun werk. Ook heeft XITE een in-house productieafdeling, waarmee cross mediale campagnes voor jongeren worden geregisseerd en geproduceerd, waaronder televisieprogramma's, commercials, promo's en videoclips.

www.xite.nl
www.kpn.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie