XITE wordt HD zender bij KPN 
29-03-2016 17:00:00 | Door: Ton Boom | hits: 3128 | Tags:

Vanaf dinsdag 29 maart is muziekzender XITE beschikbaar in HD-kwaliteit voor de digitale kijkers van KPN via kanaal 733. KPN is de eerste Nederlandse televisie-aanbieder die XITE aanbiedt in high definition. Later dit jaar zullen ook andere televisieproviders XITE in HD aanbieden.

Verbeterde kwaliteit

Sinds 2013 maakt XITE als enige muziekzender onderdeel uit van het standaardpakket van KPN. XITE is altijd uitgezonden in SD-kwaliteit, maar met de toevoeging van XITE HD kunnen kijkers van KPN de beste hits en populairste videoclips in nog hogere kwaliteit bekijken.

Over XITE

XITE is dé muziektelevisiezender voor jongeren en bereikt, met het uitzenden van 24/7 muziek gerelateerde content, in Nederland, België en Duitsland meer dan 15 miljoen huishoudens. XITE heeft een in-house productieafdeling en produceert televisieprogramma’s, commercials, promo’s en videoclips.

In 2015 lanceerde XITE de Personalised Music Television applicatie voor consumenten op het Ziggonetwerk in Nederland en in Duitsland bij Unitymedia. XITE werkt nauw samen met alle grote platenmaatschappijen. Daarnaast organiseert het jongerenplatform jaarlijks de XITE Awards, waarbij zowel nationale als internationale artiesten worden bekroond voor hun werk.

www.xite.nl
www.kpn.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie