Yovoli start crowdfunding
19-10-2017 12:34:35 | Door: Katja Brokke | hits: 2794 | Tags:

Nieuwsverzamelaar Yovoli start op Kickstarter een crowdfunding. Doel: een nieuwsdienst voor freelance journalisten, kleine redacties, bloggers en persvoorlichters. Het initiatief voorziet deze grote groep van hele en halve professionals in het Nederlandse taalgebied van een professionele robotservice zonder winstbejag.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met Nieuwsbank BV en Telpress Benelux. Nieuwsbank zal per 1 november haar persberichtenservice aan Yovoli overdragen. Telpress zorgt voor de nieuwste robottechnologie met de Telpress NewsSlider. Al naar gelang de behoefte van de gebruikers wordt vanaf 1 november de attendering op persberichten uitgebreid met monitoring van alle belangrijke Nederlandstalige nieuwsmedia.

Ook het verzamelen van socialmediaberichten ligt in het verschiet. Zo krijgen gebruikers van Yovoli de beschikking over een instrument waarmee je elk nieuwsitem op de voet kunt volgen. Door eigen input kunnen de gebruikers vervolgens kenbaar maken welke rol zij zelf in de berichtgeving over een nieuwsontwikkeling kunnen spelen.

Yoerak van Voorst, initiatiefnemer van Yovoli: “Yovoli combineert mens en robot in de nieuwsgaring. Dit is wat je krijgt als je beiden goed laat samenwerken. Het resultaat is een persoonlijke optimale nieuwsbron. Hij is volledig, instelbaar en onuitputtelijk. Yovoli is een betaalbare onuitputtelijke nieuwsbron. Een een grote steun voor bloggers en kleine zelfstandige journalisten.”

Jan Halkes, hoofdredacteur van Nieuwsbank: "Yovoli heeft de potentie om in samenwerking met haar abonnees zich te ontwikkelen tot een belangrijke nieuwsmonitor waar de ontwikkeling van nieuwsitems van begin tot eind gevolgd kan worden. Een mooie tool om hypes en nepnieuwtjes tegen te gaan."

www.yovoli.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie