Zapp Your Planet brengt 621.780 euro op
15-05-2017 09:00:17 | Door: Katja Brokke | hits: 2736 | Tags:

Zapp Your Planet: Haai-Alarm! heeft 621.780 euro opgebracht. NPO Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum en Freek Vonk maakten het bedrag bekend na een 10 uur durende tv-marathon op NPO Zapp (NPO 3). In een uitverkochte Studio 21 in Hilversum kwamen ruim 10.000 bezoekers langs om geld te doneren en een dag van tv-opnames, workshops, spelletjes, (buiten)activiteiten, optredens, meet & greets, de Zapp Your Planet-veiling en nog veel meer te beleven. De afgelopen maanden kwamen duizenden jonge actievoerders in actie om geld in te zamelen voor het reddingsplan voor de haai van het Wereld Natuur Fonds.  Nog nooit bracht een Zapp Your Planet-actie zo veel geld op.

Vonk: “Geweldig! Ik ben supertrots op alle actievoerders. Betere bescherming voor haaien is keihard nodig. Ik heb met eigen ogen gezien dat haaien op veel te grote schaal worden gevangen voor haaienvinnensoep en hun vlees. Ze zwemmen al vierhonderd miljoen jaar in de oceanen, maar als we niets doen zijn ze straks verdwenen.”

Suzanne Kunzeler, zendermanager NPO Zapp: “Het is fantastisch en hartverwarmend om te zien dat duizenden jonge én volwassen actievoerders in het hele land ook dit jaar weer allerlei manieren hebben verzonnen om geld in te zamelen voor Zapp Your Planet. Zo stonden kinderen de afgelopen maanden met collectebussen in winkels, voerden actie op school of maakten een liedje over haaien dat ze tijdens Koningsdag op vrijmarkten speelden. En natuurlijk waren er bij zwem- en duikclubs acties en wedstrijden voor kinderen en volwassenen om geld op te halen voor bescherming van haaien. Dit allemaal om geld in te zamelen voor het reddingsplan van de haai. Ik ben er zeker van dat het Wereld Natuur Fonds met dit mooie eindbedrag veel haaien kan redden.”  

Zapp Your Planet is de jaarlijks campagne van NPO Zapp samen met WNF om geld in te zamelen voor een bedreigde diersoort. Het ingezamelde geld van Zapp Your Planet gaat volledig naar het reddingsplan voor de haai.

NPO Zapp-presentatrice Rachel Rosier reist binnenkort met de actievoerders Simeon (10) en Stella (10) uit Utrecht naar het eiland Fiji in de Stille Oceaan om te zien wat het Wereld Natuur Fonds doet met het ingezamelde bedrag. De EO zendt de Zapp Your Planet Expeditie in de herfstvakantie uit bij NPO Zapp op 3. 

Foto: NPO 3/Patrick van Emst

www.zappyourplanet.nl

 

Lees ook: 600 HvA-studenten maken video’s voor Zapp Your Planet

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie