Zorg en Zekerheid initieert Six Minute Stories
30-10-2017 14:57:00 | Door: | hits: 4810 | Tags:
Lezen creëert mentale rust. Na zes minuten lezen is dit effect al meetbaar. Om lezen te stimuleren zijn de Six Minute Stories ontwikkeld.
 
Pepijn Lanen, Hanna Bervoets, James Worthy, Lize Spit, Ernest van der Kwast, Aya Sabi, Raoul de Jong, en Alma Mathijsen schreven speciaal voor deze reeks een eigen verhaal van 6 minuten. Het eerste boekje dat verschijnt, is van Hanna Bervoets.
 
 
De Six Minute Stories worden door heel Nederland verspreid. Elke week verschijnt er een nieuw boekje in het formaat van een smartphone. Op deze manier wil non-profit zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid Nederland motiveren om meer te gaan lezen.
 
Waarom dit initiatief? 
 
Het hoofd van de gemiddelde Nederlander (en dan met name de millennials) zit altijd vol en dat is niet gek; zij staan immers altijd aan. Gemiddeld spenderen zij 190 minuten per dag op hun smartphone waarvan 150 minuten op social media. Het resultaat: 20 procent wordt moe wakker, 59 procent schaamt zich om vakantie op te nemen en 1 op de 6 millennials krijgt een burn-out. Hierdoor is er jaarlijks 4,5 miljard euro onnodig verlies voor de arbeidsmarkt en zijn er gemiddeld 180 dagen nodig om hiervan te herstellen. 
 
Met de Six Minute Stories wil Zorg en Zekerheid dit terugdringen.