Actiesite tegen de extra bezuiniging van 100 miljoen op de Publieke Omroep vandaag actief
16-09-2013 11:00:39 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3443 | Tags:

Vanaf vandaag staat de actiesite www.niet123weg.nl online waar iedereen de petitie kan tekenen tegen de extra bezuiniging van 100 miljoen op de Publieke Omroep. Op woensdag 9 oktober wordt de petitie overhandigd aan Staatsecretaris Sander Dekker, tijdens de demonstratie op het Malieveld in Den Haag.

 

De petitie en de demonstratie zijn een gezamenlijke actie van alle publieke omroepen, de NPO, het Mediafonds, FNV Kiem, Gemeente Hilversum, NVJ, United, DutchView en verschillende televisieproducenten.

 

De Publieke Omroep heeft al flink moeten bezuinigen, namelijk 200 miljoen dat is opgelegd door het vorige Kabinet Rutte I. Om deze bezuiniging te kunnen realiseren worden er programma’s geschrapt, gaan we van 21 naar 8 omroepen en als gevolg verliezen honderden mensen hun baan.

 

Dit waren geen makkelijke beslissingen, maar wel noodzakelijk in deze tijden van crisis. Nu nog eens 100 miljoen extra bezuinigen is niet de broekriem, maar de strop. Deze bezuiniging gaat ten koste van te veel programma’s, dat gaat te ver.

 

Voor iedereen die de demonstratie op 9 oktober wil bijwonen, is er vanuit iedere provincie gratis busvervoer geregeld. Het definitieve programma van 9 oktober wordt later bekend gemaakt op www.niet123weg.nl

 

Voor meer informatie over de actie kunt u terecht bij alle betrokken organisaties.

 

www.niet123weg.nl

 

 

  Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie