Aldi: Budget smartphone evolueert steeds sneller
21-11-2013 17:15:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3490 | Tags:

Niet alleen in het dure segment van de smartphone-markt neemt de snelheid waarmee nieuwe versies elkaar opvolgen toe. Ook consumenten die betaalbaarheid bovenaan hun lijstje hebben staan, moeten steeds vaker weerstand bieden aan een verbeterd model. Nog geen half jaar nadat bij Aldi de Wolfgang AT-AS40D de schappen uitvloog, komt de supermarktketen met een nieuwe, snellere versie van het Android-toestel.

 

Het toestel, dat op 30 november in de winkel ligt, kost net als haar voorganger 99 euro. Voor dat geld krijgt de Aldi-klant een smartphone die op twee belangrijke punten is vernieuwd. De 1 GHZ Single-core processor is vervangen door een 1.3 GHz Dual-core processor en het Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem heeft plaatsgemaakt voor Android 4.2. Deze twee aanpassingen leveren vooral meer snelheid op.

 

Aldi heeft met Wolfgang een hele range aan betaalbare smartphones in huis. Daarmee richt de supermarktketen zich zowel op de veeleisende voorhoede van smartphone-kenners als de praktische no-nonsense gebruiker. Maar ook die wil anno 2013 niet alleen kunnen bellen en sms-en, maar ook snel en optimaal gebruik kunnen maken van toepassingen als WhatsApp, Facebook, Twitter en Skype. Omdat de leverancier van Wolfgang, het Nederlandse Ambiance Technology, eigen productielocaties in China heeft, kan het de bestaande modellen voortdurend en snel voorzien van de nieuwste inzichten en technische mogelijkheden.

 

Wat de AT-AS40D2 met zijn voorganger gemeen heeft, is een helder en royaal 4 inch WVGA touchscreen, met een resolutie van 480 x 800 pixels. Een scherm dat prima geschikt is voor videoweergave. Maar het toestel schrikt ook niet terug van het live streamen van video's of van mobiel browsen op hoge snelheid.

 

En net als alle andere modellen uit de Wolfgang-familie, beschikt ook de AT-AS40D2 over de voor Wolfgang zo karakteristieke Dual-SIM mogelijkheid en is het toestel SIM-lockvrij. Zo kan de gebruiker een zakelijk èn een privé-nummer op hetzelfde toestel gebruiken, of een voor hem zo voordelig mogelijke combinatie maken van providers.

 

Specificaties van de AT-AS40D2 op een rij:

* Android 4.2
* 1.3 GHz Dual-core processor
* 512 MB werkgeheugen
* 4 GB opslaggeheugen (tot 32 GB met Micro-SD)
* Camera's: 5 Mpx (achter) + 0,3 Mpx/VGA (voor)
* 4.0 inch scherm
* 480 x 800 (WVGA)
* 3.5 mm jack headset
* Bluetooth 4.0
* Wi-Fi met tethering
* Dual-SIM
* USB-kabel en lader
* 2 jaar volledige garantie
* 1500 mAh batterij

 

www.ambiancetechnology.com
 
www.wolfgangmobile.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                  Home

http://perssupport.nl/apssite/permalink/79520