Aldi verkoopt Wolfgang AT-AS40D - aanhoudende vraag budget-smartphones
13-08-2013 17:41:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5664 | Tags:

De economische crisis lijkt geen vat te hebben op de vraag naar budget-smartphones. Ook consumenten die kwaliteit vooropstellen, worden steeds kritischer ten aanzien van de prijs. Reden voor supermarktketen Aldi om de meest voordelige Wolfgang smartphone opnieuw op de markt te brengen.

 

De Wolfgang AT-AS40D ligt vanaf zaterdag 17 augustus bij Aldi in de schappen. Het toestel was in mei het eerste Android-toestel met een snelle processor dat voor een prijs van nog geen honderd euro op de markt werd gebracht. De voorraad was zo snel uitverkocht dat Aldi besloten heeft het toestel opnieuw aan te bieden. De supermarktketen komt daarmee tegemoet aan de aanhoudende vraag naar budget-telefoons, betaalbare smartphones die worden geleverd met het Android-besturingssysteem.

 

Wolfgang was het eerste merk dat een Android-toestel met een snelle processor voor een prijs van onder de honderd euro leverde. Inmiddels heeft Wolfgang een complete productlijn en is het uitgegroeid tot een gevestigd merk met een substantieel marktaandeel.

 

In de vakpers wordt Wolfgang ook wel de 'Aldi-telefoon' genoemd. Volgens Technieuws.com heeft Wolfgang met de AT-AS40D een prima smartphone uitgebracht welke geschikt is voor de budget- en mid-range-markt. "Dagelijkse toepassingen zoals internetten, Whatsapp, Facebook en diverse lichtere apps draaien prima op deze budget smartphone," aldus Technieuws.
Leverancier van Wolfgang is Ambiance Technology. Het bedrijf heeft eigen productielocaties in China en kan daardoor volgens oprichter en mede-eigenaar Eric Schouten snel inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen. "We hebben geen hoge marketingbudgetten of dure infrastructuur zodat we dezelfde kwaliteit kunnen bieden als de grote merken tegen een aanzienlijk lagere prijs."

De Wolfgang AT-AS40D is SIM-lockvrij en beschikt over de voor Wolfgang inmiddels karakteristieke Dual-SIM-mogelijkheid. De toestellen zijn geschikt voor NL-Alert, hebben zeer lage SAR-waarden en zijn uitgerust met de geluidsbegrenzer die in Europese wetgeving is vastgelegd om gehoorbeschadiging te voorkomen. De prijs van de AT-AS40D is Euro 99,99.